Geweldig

Comment 1 Standard

Want ik zal de Naam van de HEERE uitroepen; geef grootheid aan onze God! Hij is de rots, Wiens werk volmaakt is, want al Zijn wegen zijn een en al recht. God is waarheid en geen onrecht; rechtvaardig en waarachtig is Hij. — Deuteronomium 32:3-4http://dawo.nl/?p=4988

Lezen: Deuteronomium 32:1-44

Een mooi lied, zo aan het einde van de bediening van Mozes, als hij het volk geleid heeft op de rand van hun bestemming het beloofde land. Hij begint met het uitroepen van de Naam van de HERE, JHWH, de God Die er was, is en altijd zal zijn. Dat betekent, dat het uitroepen van deze naam krachtig is. God is altijd dezelfde, zoals we dat ook lezen van Jezus in Hebr, 13:8. Dat betekent een stuk betrouwbaarheid . Dat zien we ook weer in het woordje Rots. Onwankelbaar. In onze tijd zien we een hoop onbetrouwbaarheid. Bij politici, beloften worden gedaan, waarvan men van tevoren al weet dat men die niet zal kunen houden. De verkiezingen komen er weer aan. Laat je niet leiden door populisme, maar door mensen die ernst maken met het woord van God! Gods werk is volmaakt, wat Hij doet, dat doet hij goed en waar Hij aan begint maakt Hij af. En Zijn wegen zijn recht. Hij is waarheid en er is geen onrecht bij Hem. Hij is rechtvaardig en waarachtig, kortom: Hij is geweldig!

We beseffen vaak niet half wat voor een geweldige God wij dienen, hoe super Hij is en dan is Hij ook nog eens onze Vader, Die in de intimiteit van Vader en kind bij ons wil zijn. Zo close, dat we alonze zorgen en probleempjes aan Hem kunnen vertellen en bij Hem kunnen achterlaten. Zo lief dat Hij zegt: maak je nu maar eens geen zorgen, want Ik zorg voor je. En als Hij zo betrouwbaar is als Hij zegt te zijn, en dat is Hij!, dan zouden we wel gek zijn om ons dan toch die zorgen te gaan maken, toch? Hij is onze Rots, onwankelbaar, niet in beweging te brengen. Hoe de zee, de stormen en wat dies meer zij, er ook tegen aan beukt, Hij staat vast. Zijn liefde voor ons is echt en niet afhankelijk van onze prestaties, dat is genade.

Van die God willen we Zijn Naam uitroepen, bekend maken bij de mensen. Dat is het doel vn Moze aan het eind van zijn bediening. Dat mag ons doel zijn, iedere dag opnieuw. Ik ben Christen, dat betekent dat ik een relatie heb met de Levende God. Dat is toch geweldig?!

Een gedachte over “Geweldig

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.