Tevreden

Leave a comment Standard

Laat uw handelwijze zonder geldzucht zijn. Wees tevreden met wat u hebt, want Hij heeft Zelf gezegd: Ik zal u beslist niet loslaten en Ik zal u beslist niet verlaten. Daarom zeggen wij met goede moed: De Heere is voor mij een Helper en ik zal niet vrezen. Wat zal een mens mij doen? — Hebreeen 13:5-6http://dawo.nl/?p=4990

Lezen: Hebreeen 13:1-8

Mijn oude moeder zei altijd: ‘overal waar te voor is staat is niet goed, behalve tevreden’ En zoals altijd had ze weer gelijk. Je kunt alles ‘te’ doen, teveel van dit veel van dat. Er moet een bepaalde matigheid zijn, behalve in onze tevredenheid. Want tevredenheid leidt tot dankbaarheid. Je kunt tevreden zijn in een eenvoudig huisje, met meubeltjes van de kringloop en ontevreden in een vila met design meubelen. Opvallend was het onderzoek dat mensen die een grote geldprijs hadden gewonnen in een loterij daar uiteindelijk niet gelukkiger van werden. Toch geloven we dat in algemeen wel, anders zouden er geen loten gekocht worden 🙂 Geld maakt niet gelukkig, maar het is wel makkelijk als je het hebt. Ook dat is maar ten dele waar. De ervaring leert dat hebben leidt tot meer willen hebben en dan is het einde zoek.

Maar wanneer wij in alles op God vertrouwen, zal het ons aan niets ontbreken. Psalm 23 leert ons dat. De Heer is mijn Herder, ik heb alles wat ik nodig heb. Laten we ervooor zorgen dat onze aardse bezitttingen, waar we zeer zeker van mogen genieten, ons niet afhouden van Hem. Hij is het meest kostbare wat er is, ons geloof, het meest krachtige wat we hebben, onze drive.

Wat je zorgen en problemen ook zijn, zo aan het eind van het jaar, sta op de belofte dat Hij je niet zal loslaten en je laten verdrinken. Hij blijft altijd bij ons. Hij, de Heilige Geest is onze Helper en daarom hoeven we voor niets en niemand bang te zijn. Wat kunnen mensen ons doen? God is aan onze zijde, als Hij voor ons is, wie heeft er dan het lef om tegen ons te zijn? Als we dat beseffen en er uit gaan leven, dan zien we dat zorgen maken eigenlijk een zonde is. Je vertrouwt niet op God. Maar als je een nacht hebt wakker gelegen over je geldprobleem, is dan de volgende dag je bankrekening gegroeid? Ga God vertrouwen en hou je aan de principes uit Zijn Woord, dan zul je zien, dat Hij op een heel bijzondere manier voor je zorgt. Hij is te vertrouwen, hoor! Echt! 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.