Mensenvrees

Leave a comment Standard

Mensenvrees legt iemand een valstrik, maar wie op de HEERE vertrouwt, wordt in een veilige vesting gezet. — Spreuken 29:25http://dawo.nl/?p=4991

Lezen: Spreuken 29:22-27

Misschien zit je er nu al tegen aan te hikken. Morgen is het weer maandag en zie je die collega weer,of die chef, die de pik op je heeft. Die je altijd weet te vinden en je het leven ondraaglijk maakt. Je zondag is nu al verpest omdat je bang bent hem of haar weer onder ogen te komen.

Of misschien leef je onder een juk vanwege de altijd aanwezig kritiek van je (schoon)moeder of andere familieleden. Misschien ben je bang voor moslims, Marokkanen, IS of weet ik veel wat.

Angst verlamd. Het is een van de meest onderkende wapens van onze tegenstander. Velen mensen hebben een geest van angst en durven niets meer. Zijn bang voor hun eigen spiegelbeeld , omdat het tegen hen liegt en zegt dat ze ontzettend dik zijn, waardoor ze gaan lijden aan een eetziekte. Wat zullen de mensen wel niet van mij vinden, wat zullen ze zeggen? Het Griekse woord voor angst is fobie en dat woord kennen we.

Allemaal dingen die in ons een valstrik doen belanden, want we durven onszelf niet meer te zijn. Het spant een strik vertaalde de NBG, je voeten zijn verstrikt op de weg naar de bestemming. Maar het tegenovergesteld is waar. Het tegenovergestelde van angst is niet moed,maar geloof, vertrouwen en wel op de Here God, op de HERE, JHWH. Hij heeft ons niet een geest van angst, vreesachtigheid gegeven, maar de Geest van Kracht, Liefde en bezonnenheid. Die kracht, Opstandingskracht, is in staat om de angst voor mensen te veranderen in liefde en bewogenheid voor hen. Waarom doen mensen zoals ze doen, wat zit erachter? Welke geestelijke macht heeft hen in de macht zodat die jou in de macht probeert te krijgen? Wanneer we leven vanuit de aanwezigheid van de Heilige Geest in ons leven, kan niets of niemand ons meer schaden, zijn we in een veilige vesting gezet, onaantastbaar, vertaalt de NBG. Wil je dat? Dan moeten we de geest van angst uit ons wegsturen en gaan leven vanuit Gods Kracht en geloof. Dan kan niemand je meer beïnvloeden of angst aanjagen, want wij zijn vol van de Geest des Heren.

Gebed: Vader God, indien ik, bewust of onbewust, een deur heb open gezet voor een geest van angst dan belijd ik dat als zonde. Ik dank U, dat U mij de Heilige Geest, de Geest van Kracht en Liefde en Bezonnenheid hebt gegeven en kies ervoor om vanuit die Geest te gaan leven. Ik gebied dan ook de geest van angst mij te verlaten in de Naam van Jezus en verbied hem om bij mij terug te komen. Eruit, nu! Dank U Heer, voor Uw kracht , Dank U Jezus voor Uw Bloed, Dank U, Heilige Geest voor de moed en het lef wat U mij geeft.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.