Dwalende schaapjes

Leave a comment Standard

Want u was als dwalende schapen; maar u bent nu bekeerd tot de Herder en Opziener van uw zielen. — 1 Petrus 2:25http://dawo.nl/?p=4992

Lezen: 1 Petrus 2:19-25

Iedereen, die de Here Jezus nog niet heeft aangenomen, is een dwalend schaap. Zonder herder, zonder leiding, onder de bedekking die de god van deze wereld over hen heeft gelegd, waardoor ze de waarheid van het evangelie niet kunnen zien. Wanneer we tot geloof komen, de Here Jezus aannemen als onze Redder en Verlosser,wordt Hij meteen onze Herder en Opziener. Hij kocht ons met Zijn kostbaar bloed, wij zijn Zijn eigendom en daar is Hij zuinig op. Maar het feit dat Hij onze Herder is, wil nog niet altijd zeggen dat we Hem onze Herder laten zijn! Het feit dat de Heer je Herder is, doet je beseffen dat je Hem moet volgen. In de dingen die Hij deed, zoals Hij zijn leven gaf. Vers 21 zegt dat duidelijk, dat we in Zijn voetsporen moeten treden. Dan is Hij onze Herder en ontbreekt het ons aan niets. Dat is het begin van discipelschap. Achter Jezus aan. Hoe je dat doet? Ga gewoon maar de evangeliën lezen en lees en leer wat Hij zegt en ga doen wat Hij deed: de armen het evangelie brengen, de zieken genezen en de gebondenen bevrijden, zorgen voor wezen en weduwen etc. 

Het feit dat we bekeerd zijn heeft niet alleen te maken met onze redding. Ja natuurlijk is dat belangrijk, maar na de redding komt discipelschap. Hoeveel van de mensen die in de kerk zitten zijn echte discipelen van Jezus? Wat maakt je een discipel, juist, door Hem te volgen. Laat Hem je Herder zijn, ga doen wat Hij deed en bekommer je om die schaapjes die nog steeds dwalen. Wij weten hoe goed het is om achter de Herder aan te gaan, laat we dat dan ook laten zien in ons leven!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.