Een van hart

Leave a comment Standard

Want U bent groot en doet wonderen, U bent God, U alleen. Leer mij, HEERE, Uw weg, ik zal in Uw waarheid wandelen, maak mijn hart één om Uw Naam te vrezen. — Psalmen 86:10-11http://dawo.nl/?p=4994

Lezen: Psalmen 86

God is groot, oneindig groot en Zijn majesteit is geweldig. Wie dat niet ziet, ziet alleen maar toevalligheden in zijn leven, maar wie er oog voor krijgt geniet van de dingen die God doet. Niemand is God dan Hij alleen, Boedah niet, Krishna niet, Allah niet, alleen JHWH, de Vader en God van onze Here Jezus Christus. En er is geen andere weg tot behoud dan door Jezus. Wanneer we Zijn weg leren, door de Heilige Geest, Wiens zalving ons leert, dan wandelen we in Zijn waarheid. Dat is niet onze waarheid, waarmee we misschien zo graag mensen mee om de oren slaan, nee het is Zijn Waarheid. En Gods Waarheid is een Persoon. Het is Jezus Zelf, Die gezegd heeft:  Ik ben de weg, de waarheid en het leven.

Dan vraag de schrijver van dit lied om zijn hart één te maken. Eén van hart, dus niet verdeeld. En dat doet God graag. Ons hart is vaak verdeeld. Een stukje voor dit, een stukje voor dat, dat stukje wel en dat stukje niet. Of misschien hebben mensen het gebroken…Maar God wil ons hele hart, daar is Hij op uit. Hij vraagt het ook: Mijn Zoon, Mijn Dochter, geef mij je hart. Hij kan ons gebroken hart weer heel maken, Hij alleen. Het spreekwoord zegt dat de tijd alle wonden heelt, maar dat is een leugen. Jezus alleen kan je gebroken hart weer heel maken. Maar dan moeten we Hem wel alle stukken geven en niets achter houden. Zeg het Hem maar: Ik geef U mijn hart, Ik geef U mijn ziel, ik leef alleen voor U.

En dan de Vreze van de Naam, Hashem, van de HERE,  JHWH. Kennen we dat nog? Het heeft niets met angst te maken, maar met ontzag. De wetenschap dat de Naam van onze God, de Naam van Jezus zoveel kracht bezit is er bij de tegenstander. Daarom doet hij zijn best om die naam te bezoedelen. Maar uit angst om de Naam ijdel, nutteloos te gebruiken, kennen we de echte Naam van God niet meer. De Joden spreken over De Naam. Maar het is in de Naam van Jezus dat ziekte moet wijken, dat duivelse gebondenheden worden verbroken, dat doden opstaan en mensen het evangelie horen. Ontzag en de wetenschap dat die Naam zoveel kracht heeft, doet je diep ontzag hebben voor die Naam. Dan gebruiken we die met respect, schrijven we die met een Hoofdletter, zoals je misschien wel merk, doe ik dat altijd. Hij is Heer van hemel en aarde, van de hemelse legers, de Voorziener, de Geneesheer, de El Shadai, de El Elohim. Laten we Hem bekend maken onder de volken , want Hij doet wonderen, door ons, in Zijn Naam!  

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.