Op tijd

Leave a comment Standard

Maar toen de volheid van de tijd gekomen was, zond God Zijn Zoon uit, geboren uit een vrouw, geboren onder de wet, om hen die onder de wet waren, vrij te kopen, opdat wij de aanneming tot kinderen zouden ontvangen. — Galaten 4:4-5http://dawo.nl/?p=4997

Lezen: Galaten 4:1-7

Op Tijd. God komt altijd op tijd. Op Zijn tijd, wel te verstaan, maar wel op tijd. Zal onze uitdrukking ‘te zijner tijd’ daar wellicht op slaan. Maar het was op Gods tijd dat het kindje Jezus geboren werd in de stal van Bethlehem. In een tijd dat het volk werd onderdrukt door de Romeinen, die overigens wel een geweldige infrastructuur door de door hen bezette gebieden aanlegden, waardoor een 30 jaar later het evangelie heel snel door die gebieden kon gaan.

Gods tijd. Soms wacht je al zo lang op dingen en ze lijken maar niet te komen. Soms heeft het gewoon tijd nodig. Soms is er een blokkade, denk aan Daniel, Gabriel kreeg de hulp van Michael om bij hem te kunnen komen. Soms moet je zelf dingen opruimen, maar vraag het aan de Geest. Wat blijft is dat Hij ons heeft vrijgekocht en dat we nu Zijn kinderen zijn. Aangenomen kinderen, geadopteerd. Ik heb zelf een geadopteerde zoon, maar zie hem als mijn eigen vlees en bloed, er is daarin geen verschil! Hij draagt mijn naam en lijkt zelfs (in gedrag en zo) op zijn Pa! Zo zijn wij aangenomen, als we Hem aangenomen hebben.

God komt op tijd, om de wereld, verloren in schuld, te verlossen. Dat is Kerst 2016, aanslagen op ambassadeurs en kerstmarkten te spijt. Ook bij de wederkomst van Jezus zal Hij op tijd zijn. Petrus zegt dat Hij niet talmt, maar dat Hij wil dat alle mensen worden gered. Dat is nu onze taak. De infrastructuur is beter dan ooit tevoren, internet kan een geweldig middel zijn. Alleen wacht God op jou en mij, tot wij in actie komen. De velden zijn wit, de oogst is groot. Hij is op tijd, nu wij nog

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.