Men kan het weten….

Leave a comment Standard

De HEERE heeft Zijn heil bekendgemaakt en Zijn gerechtigheid geopenbaard voor de ogen van de heidenvolken. Hij heeft gedacht aan Zijn goedertierenheid en trouw voor het huis van Israël; alle einden der aarde hebben gezien het heil van onze God. — Psalmen 98:3http://dawo.nl/?p=5009

Lezen: Psalm 98

Een mooie Psalm, zo aan het begin van het jaar en van deze werkweek. God heeft wonderen verricht. Hij heeft Zijn heil, redding, genezing en bevrijding, bekend gemaakt voor de ogen van de volken die Hem (nog) niet kennen. Zijn goedheid aan het huis van Israel, allen die zich joods weten. De einden van de aarde hebben het heil gezien. Iedereen zou het moeten kunnen weten. Toen, en nu zeker. Dankzij internet is het bereik van het evangelie gigantisch toegenomen. Naast alle vuilheid en valsheid is de Blijde Boodschap er ook te vinden. Overval ter wereld is de Bijbel op internet te vinden, in heel veel talen.

Men kan het weten, maar zegt Paulus, hoe zullen ze het weten als ze het niet horen? Want het geloof is uit het gehoor en het horen door het Woord van God (Rhema wordt hier gebruikt, het gesproken woord). Wel daar komen wij om de hoek kijken. God, in zijn oneindige wijsheid, heeft besloten dat de verkondiging van het evangelie, de Blijde Boodschap, gedaan zal worden door de discipelen van Jezus, dat zijn jij en ik. Niet door engelen of wat dan ook, maar door gewone mensen.

Men kan het weten, als wij onze monden gaan openen en op een krachtige manier het evangelie gaan vertellen. Als we ons er niet (meer) voor schamen, die Kracht Gods, maar in de Kracht van de Heilige Geest uitstappen in geloof en gaan doen waar we voor geroepen zijn.

Ligt het aan de oogst? Nee, die is groot, dat zegt de Here Jezus tenminste. Het ligt aan de arbeiders. Die moeten in actie komen. Het woord voor uitzenden in Mat.9:38 is hetzelfde als uitdrijven van boze geesten. Met andere woorden: blijkbaar moeten de arbeiders met geweld aan het werk worden gezet. Schuif al je angst voor mensen (spant en strik, weet je nog) opzij en vertel de mensen, vandaag, dat Gods heil en dat is Niemand anders dan Jezus, gekomen is, opdat iedereen die in Hem gelooft, niet meer en niet minder, niet verloren gaat, maar eeuwig leeft. Dat is het goede nieuws, ook in 2017. Dat roept om actie!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.