Scheidsrechter 

Leave a comment Standard

En laat de vrede van God heersen in uw harten, waartoe u ook in één lichaam geroepen bent; en wees dankbaar. — Kolossenzen 3:15http://dawo.nl/?p=5010

Lezen: Kolossenzen 3:5-17

Een scheidsrechter hoort onpartijdig te zijn. Hij moet er voor zorgen dat het spel eerlijk gespeeld wordt en mag geen voorkeur hebben. Hij rekent af met vals spel en overtredingen en bestraft die zonodig, in ernstige overtredingen met een penalty, wat vaak een doelpunt opleveren voor de benadeelde partij. Het woordje, wat hier vertaalt wordt met heersen, is eigenlijk afkomstig van scheidsrechter. De Vrede van God moet scheidsrechter zijn in ons hart. Eerst in onszelf, maar zeker ook naar elkaar. Waren er misschien minder kerkscheuringen geweest als we die vrede scheidsrechter hadden laten zijn? We laten wat dat betreft als kerken niet zo’n goed beeld naar de buitenwereld zien. Als wij al in onvrede met elkaar leven? En dan al die vreselijke discussies op Facebook over de meest uiteenlopende onderwerpen. We slaan elkaar om de oren met bijbelteksten en beschuldigen elkaar van ketterij, dwaalleer en weet ik veel allemaal meer. En discussie lijdt tot de dood, waarschuwt Paulus Timotheüs.

De vrede van God moet scheidsrechter zijn in onze harten. Als je iets doet, of moet doen en je hebt er geen vrede mee in je hart, dan waarschuwt de Heilige Geest je. Als het goed is, geeft Hij je vrede. Zo eenvoudig is het om Zijn Stem te verstaan.  Als we les geven over dit onderwerp dan houden we dit steevast als een van de drie bakens die we nodig hebben om Gods wil te doen. De anderen zijn: is het niet in strijd met Gods Woord *zie het volgende vers en of het de Naam van Jezus verhoogt.

Alles staat of valt natuurlijk of wij die Vrede scheidsrechter willen laten zijn en genoegen nemen met Zijn besluiten. Ook dat zie je vaak bij wedstrijden. Men probeert de scheidsrechter van zijn besluit af te brengen, maar pas op: je hebt zo een gele kaart te pakken. Laat de vrede van God scheidsrechter zijn en neem genoegen met Zijn besluiten, dat wil zeggen: wees dankbaar, ook al is het niet wat jij zou willen, dat je die vrede geeft, of juist niet. Als je onrustig bent over een besluit, vraag om wijsheid van de Heilige Geest, geeft Hij je vrede in je hart, dan is het goed, blijf je onrustig, dan weet je dat het anders moet. Zo eenvoudig kan wandelen met God zijn. Volg gewoon de aanwijzingen van de scheidsrechter en je hebt een geweldige wedstrijd.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.