Niemand anders

Leave a comment Standard

Wend u tot Mij, word behouden, alle einden der aarde, want Ik ben God en niemand anders. — Jesaja 45:22http://dawo.nl/?p=5012

Lezen: Jesaja 45:15-25

Dat God een God van wraak is, is een onrechte gedachte. Hij kan de zonde niet ongestraft laten,maar in plaats van Zijn woede op de mensheid te storten, heeft Hij dat op Jezus, Zijn Zoon gedaan. Daaarmee verzoende Hij de wereld met Zichzelf. Het enige wat men nog hoeft te doen is zich tot Hem te wenden, waar men ook vandaan komt. Voor alle einden der aarde geldt het aanbod van de genade. Dat rampen en plagen van God zouden zijn wil er bij mij niet in. Zegt Jezus niet dat Hij gekomen is om leven te brengen en overvloed? De dief, de satan, is gekomen om te roven, te vernietigen en te slachten (Joh.10:10) Dat zonden de oorzaak kunnen zijn van allerlei rampen en kwalen is een ander verhaal. Dat heeft meer te maken met oorzaak en gevolg.

Hier zien we nogmaals, dat er onder de hemel geen andere naam gegeven is, dan de Naam van Jezus. Hij is de enige die redt. Het enige wat men, alle volken van de einden der aarde, dus ieder mens, moet doen, is tot Hem komen, zich tot Hem wenden. Al die afgodsbeelden, fysiek of mentaal, ze helpen geen snars. De Enige die redt is Hij wiens Naam ‘God redt’ betekent. Alleen Jezus kan ons terugbrengen bij de Vader, de Schepper. Er is alleen behoud, redding, genezing en bevrijding te vinden bij Hem. Vind je dat te benauwd? Te bekrompen? Dat is het niet. Hij opende zijn armen, toen Hij werd gekruisigd en stierf. Een ieder die de Naam van de Here Jezus aanroept zal worden gered. Dat zegt het Woord herhaalde malen. Discipelschap redt je niet, het is een gevolg van. Volwassen doop redt je niet, het is een gevolg van. Alleen een beroep op Zijn Naam is genoeg. Wend je tot Hem, want er is niemand anders. Zo eenvoudig is. Laat dan die boodschap horen en zorg dat iedereen het weet! Want eens zal elke knie zich buigen en elke tong belijden dat Jezus Heer is, tot eer van God de Vader

Luister hier naar een lied van Courage: Elke Knie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.