Overvloedigste genade

Leave a comment Standard


Maar het is met de genadegave niet zoals met de overtreding. Want als door de overtreding van de ene velen gestorven zijn, veel meer is de genade van God en de gave door de genade die er is door de ene mens Jezus Christus, overvloedig geweest over velen. — Romeinen 5:15http://dawo.nl/?p=5013

Lees: Romeinen 5:15

Een korte vandaag, ik moet aan de slag, storing op mijn werk.

In ieder geval is deze tekst zo duidelijk dat de genade, waarvoor de Here Jezus door Zijn plaatsvervangend sterven, vele malen groter is dan de van van de zonde, waar we sinds adam en Eva mee zitten. Het probleem is eigenlijk opgelost. Het probleem is dat men die oplossing niet wil zien. Gods genade is zo groot, dat heel veel mensen, eigenlijk alle mensen, erdoor gered zouden kunnen worden. Je zou kunnen zeggen: de bal ligt bij ons. Vraag is alleen wat doen we ermee? Aannemen of verwerpen?

Neem je het aan, dan ben je gered, doe je dat niet, dan ga je verloren. Je hoeft er niets aan toe te voegen. Het is genade, het is genoeg. Overvloediger genade is er niet. Al je zonden weggewassen, gratis. 

Dat is de boodschap die we mogen doorgeven, niet die van regels en wetjes, maar van genade! Zo oneindig groot. Verbazingwekkend gewoon

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.