Vraag wat je maar wilt…..

Leave a comment Standard

Ik noem u niet meer slaven, want een slaaf weet niet wat zijn heer doet, maar Ik heb u vrienden genoemd, omdat Ik u alles wat Ik van Mijn Vader gehoord heb, bekendgemaakt heb. Niet u hebt Mij uitverkoren, maar Ik heb u uitverkoren, en Ik heb u ertoe bestemd dat u zou heengaan en vrucht dragen, en dat uw vrucht zou blijven, opdat wat u ook maar van de Vader vraagt in Mijn Naam, Hij u dat geeft. Dit gebied Ik u: dat u elkaar liefhebt. — Johannes 15:15-17http://dawo.nl/?p=5014

Lezen: Johannes 15:9-17

A.s. Maandag beginnen we weer. Met de Module gebed van onze Bijbelschool voor Arbeiders in de Oogst. De titel van deze Module is afgeleid van een gedeelte van de tekst van vandaag: Vraag wat je maar wilt….

Iedereen heeft onverhoorde gebeden en toch staat het hier zwart op wit. Hoe komt het dan dat niet al onze gebeden verhoord worden? Daar kunnen verschillende oorzaken voor zijn en ben je daar nieuwsgierig naar? Er is nog plaats. Geef je op op onze Facebookpagina

Het te lezen tekstgedeelte geeft wel een aantal sleutels:

1) vriendschap. We hebben het hier over Iemand die geen slaven wil maar vrienden, relatie, intimiteit. God verlangt ernaar om intimiteit met ons te hebben. We zijn niet alleen Zijn kinderen, Hij wil onze vriend zijn. Het oude lied ‘welk een vriend is onze Jezus’ spreekt daar duidelijk over.

2) in die intimiteit maakt Hij ons dingen bekend, die we anders niet kunnen weten. Hij vertelt ons dat Hij van ons houdt, maar geeft ons soms ook instructies of wijst ons op dingen die we moeten veranderen

3) God kiest ons allemaal , niet een handjevol, maar hij heeft alle mensen uitverkoren, gekozen, omdat Hij niet wil dat er ook maar iemand verloren gaat

4) we zijn voorbestemd om heen te gaan en vrucht te dragen. Bidden zonder actie is als het schieten met pijl en boog in het wilde weg, maar actie zonder gebed is als schieten met een pijl en boog tegenover een tank

5) de vijfde sleutel is de liefde. Alles is liefde, Bløf zong dat al, maar Jezus zei het al. Zonder liefde is alles nutteloos en zonder kracht

Zomaar 5 sleutels die je kunt gebruiken om een gebedsleven te krijgen dat effect heeft. Want het gaat erom dat als we bidden, ook echt iets zien veranderen. Anders heeft bidden geen zin. Zoek de intimiteit met de Here Jezus en je zult versteld staan wat er allemaal gaat gebeuren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.