Onschatbaar

Leave a comment Standard

Welzalig is de mens die wijsheid vindt, de mens die inzicht verkrijgt, want haar opbrengst is beter dan de opbrengst van zilver en haar inkomen beter dan bewerkt goud, zij is kostbaarder dan robijnen. Al jouw wensen zijn met haar niet te vergelijken. — Spreuken 3:13-14http://dawo.nl/?p=5020

Lezen: Spreuken 3:13-26

‘Zal je geen domme dingen doen’ zei mijn moeder steevast als ik er weer eens opuit ging. Een wijze raad, want domme dingen leveren je niets op. Wijsheid, dat is het, zegt Spreuken, dat is van onschatbare waarde. Toen God aan Salomo, de schrijver van dit boek, vroeg wat hij wilde hebben vroeg hij wijsheid en God schonk hem alles, naast die wijsheid ook een ontzettende rijkdom en voorspoed, ook voor het land. Israel is nooit meer zo voortvarend geweest als in die tijd.

Ook wij hebben wijsheid nodig om in deze tijd te kunnen leven. Wat is wijsheid? Er komen over niet al te lange tijd verkiezingen aan. Op wie gaan we stemmen? Laten we ons leiden door kretologie, populisme, of stemmen we dat ook af met de Heilige Geest. Jacobus zegt dat als we wijsheid tekort komen, we er God gewoon om moeten vragen. Hij geeft het ons dan, zonder verwijt en in overvloed. We hoeven dus geen domme dingen te doen, we mogen ons geleid weten door de bron van wijsheid: de Heilige Geest zelf. Hij leeft tenslotte in ons hart en wij zijn Zijn Tempel. Je laten leiden door Hem, in alle facetten van ons leven, is het wijste wat we ooit kunnen doen! En die wijsheid gaat alle wereldse rijkdom te boven, omdat ze van onschatbare waarde is. Dat is de schat in aarden vaten, waar we zuinig op moeten zijn, maar wel kwistig mogen gebruiken

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.