Opletten

Leave a comment Standard

Want let toch scherp op Hem Die zo’n tegenspraak van de zondaars tegen Zich heeft verdragen, opdat u niet verzwakt en bezwijkt in uw zielen. — Hebreeen 12:3http://dawo.nl/?p=5039

Lezen: Hebreeën 12:1-17

Vaker wordt er in de Bijbel de link van topsport naar geloven gelegd. En niet zonder reden. Geloven kan hard werken zijn, zoals topsport dat ook is. Men moet zich dingen ontzien, letten op voedsel en drank, tijdig naar bed etc. In een woord gevangen: discipline. In dat woord discipline ontdek ik ook het woordje discipelschap. Ook dat vraagt discipline, opdat we niet achterop raken en verzwakken en bezwijken in onze zielen. Discipline in je stille tijd, je omgang met God, het lezen in je bijbel, en jawel, kerkgang. Dat heeft niets met dwang te maken, maar met relatie. Wil je groeien in je geloof, dat kost dat tijd en investering. En ja, er kunnen mensen zijn die je aanvallen omdat je ineens anders geworden bent. Of we strijden nog tegen zwakheden in ons leven, noem het maar zonden. 

Maar als we dan gaan letten op onze grote voorbeeld, de Here Jezus Zelf, dan zien we dat we kunnen volharden.  Wat Hij heeft verdragen, de tegenstand van Zijn broeders, de Joden, met name de schriftgeleerden en de Farizeeën, maar ook het gewone volk. De ene week riepen ze: gezegend Hij Die komt in de Naam van de Heer en een week later: Kruisig Hem. En Hij gaf Zijn leven als losprijs opdat wij vrij zouden zijn, van de zonde, het juk van de zonde en de gevolgen vande zonde.

Daarom let scherp op Hem, Hij heeft ons Zijn Geest gegeven, opdat wij kunnen overwinnen. Zoal zoveel dingen begint het met een keus. En die keus maken wij. Dan komt Hij ons te hulp om te volharden en de strijd te strijden. Let goed op, er is er eentje die op jacht is naar je. Die ervoor wil zorgen dat je leeft onder je niveau van Kind van God. Dat je een keuze gemaakt hebt vindt hij al verschrikkelijk, het enige wat hij nu nog kan doen is je van een overwinnend leven afhouden. Hij zal je verzoeken op je zwartste punten, zodat je niet kunt wandelen in vrucht en gaven. Hij zal je doen twijfelen aan je kindschaps Gods, je treiteren met ziekte, pijn etc, zodat je gaat twijfelen. Maar zoals Jezus heeft volgehouden, kunnen wij dat ook. Omdat Dezelfde Geest in Hem woonde als in ons. Daarom, hou je blik, je focus op Hem en win de strijd!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.