Bij de prijs inbegrepen

Leave a comment Standard

Bij de overtocht per schip was er een man, van wie het de kapitein opviel, dat hij nooit in de eetzaal kwam. Op een keer trof hij hem in een afgelegen hoek van het schip aan waar hij brood zat te eten, dat hij nog van thuis had meegebracht. Op de vraag van de kapitein, waarom hij dit uitgedroogde brood at, antwoordde deze, dat hij arm was en dat zijn geld slechts toereikend was geweest, voor zijn kaartje voor de overtocht, maar dat hij voor deze heerlijkheden in de eetzaal, werkelijk geen geld had. De kapitein lachte, noemde hem een dwaas en verzekerde hem, dat hij met het ticket ook de verzorging en de voeding had vereffend. Dat liet de man zich geen twee keer zeggen en hij stormde de eetzaal binnen om te eten.

Gaat het niet vele christenen evenzo? Ze geloven in Jezus en ze zijn ook in Christus, maar ze maken geen gebruik van de rijkdommen van de Heer. Ze verstaan het Woord van de Vader niet, Van wie de Bijbel zegt: “Hoe zou Hij ons met Christus niet alle andere dingen schenken? Noch dat Jezus gekomen is om ons leven en overvloed te brengen. Als Hij ons langs een bepaalde weg leidt, geeft Hij ons ook de bekwaamheid om deze te gaan  

Ludwig Schneider in Lama Lo (Waarom niet?!)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.