Koninkrijk, nu of straks?

Leave a comment Standard

En de zevende engel blies op de bazuin, en er klonken luide stemmen in de hemel, die zeiden: De koninkrijken van de wereld zijn van onze Heere en van Zijn Christus geworden, en Hij zal Koning zijn in alle eeuwigheid. — Openbaring 11:15http://dawo.nl/?p=5051

Lezen: Openbaring 11:15-19

Kingdom Now of Kingdom  Later? Iedereen schijnt tegen het Now te zijn, maar wie kijkt er eigenlijk verwachtingsvol uit naar het Later? Het is in het Koninkrijk van God anders dan in de aardse koninkrijken. Daar regeert de waan van de dag. Koningen hebben niet meer de macht die ze vroeger hebben, nu regeert het volk, of, degene die de grootste mond heeft. We zien het nu. In het Koninkrijk van God regeert God de Vader, samen met Zijn Zoon, de Gezalfde, Messias, Christus. Alleen heeft de god van deze wereld nog veel te vertellen. Ik vergelijk het wel eens met D-Day en V-Day. Golgotha was D-Day, de satan is verslagen, openlijk ten toon gesteld. In het dodenrijk heeft Jezus Hem de sleutels van Dood en dodenrijk ontnomen, Jezus is overwinnaar. De beslissende slag is gewonnen. Maar na de inval in Normandië, kwam er nog een hevige strijd, die duizenden de dood kostte. De hongerwinter kwam eraan, toen de slag om Arnhem verloren werd. Het was nog geen mei.

Hier, in ons tekstgedeelte wordt de zevende bazuin, de laatste, geblazen. Nu roepen allerlei stemmen het uit: vanaf NU zijn de koninkrijken (republieken etc) van onze Heere en van Zijn Christus geworden en Hij zal Koning zijn tot in eeuwigheid. Dat is tussen de tweede en de derde wee in, na het hele gebeuren van de Twee Getuigen. Dat is dus nog aanstaande.

Zoals Koningin Wilhelmina vanuit Enge(l)land het verzet aanvuurde en leidde waar ze kon, zo stuurt Jezus Zijn Lichaam, de kerk aan, om de wereld klaar te maken voor Zijn Komst. Want als het evangelie van het Koninkrijk aan de gehele mensheid is verkondigd zal het einde zijn.  De vijand is verslagen,maar gaat nog rond als een briesende leeuw. Wij, knokploegen van het verzet hebben maar 1 taak: Jezus bekend maken en de kracht van Zijn Opstanding. Dat is het Koninkrijk van God nu laten zien. Jezus zei dat als demonen worden uitgedreven het koninkrijk van God over ons gekomen zal zijn. Het Koninkrijk van God is nabij was de boodschap van zowel Johannes de Doper als Jezus Zelf, nabij is geen tijdspanne het is een plaatsaanduiding. Het is zo dichtbij dat je het kunt pakken. Het is in U, zegt Jezus later. En als dat Koninkrijk, dat was, dat is en dat komt, in ons is, moeten wij dat ook laten zien, demonstreren. Iedere, Geestvervulde gelovige, heeft de Heilige Geest is Zich, met al Zijn 9 gaven. Daarmee aan de slag gaan demonstreert Zijn Koninkrijk, nu, zodat mensen er straks in zullen gaan en gaan behoren bij de schare die niemand tellen kan. Jij en ik, wij maken het verschil!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.