Zonder Hem

Leave a comment Standard

U bent al rein vanwege het woord dat Ik tot u gesproken heb. Blijf in Mij, en Ik in u. Zoals de rank geen vrucht kan dragen uit zichzelf, als zij niet in de wijnstok blijft, zo ook u niet, als u niet in Mij blijft. Ik ben de Wijnstok, u de ranken; wie in Mij blijft, en Ik in hem, die draagt veel vrucht, want zonder Mij kunt u niets doen. — Johannes 15:3-5http://dawo.nl/?p=5055

Lezen: Johannes 15:1-8

We zijn geroepen om vreugde te brengen, dat besefte ik toen ik dit stukje las. Want waar is een wijnstok voor bedoeld? Om wijn te produceren. En van wijn word je vrolijk. We zijn dan 3B-ers, weet je nog: Blijde Boodschap Brengers. En het zout der aarde moet weggeworpen worden als het geen smaak meer geeft (Mat. 5:13), kortom, we zijn ook nog eens smaakmakers.En het is feest in de hemel als een zondaar zich bekeert, dus wanneer we mensen tot Jezus leiden, brengen we ook daar nog eens vreugde.

 Rein, schoon zijn we , als we het Woord horen wat Jezus gesproken heeft, want het waterbad van het Woord reinigt ons (Efeze 2:26) Maar het belangrijkste is dat we in Hem blijven, dan zal Hij in ons blijven. Als we in Hem blijven, dan kunnen de levenssappen doorstromen en kunnen we functioneren. Als we ons los maken van Hem, kunnen de sappen niet meer stromen en gaan we dood. Haal maar eens een tak van een boom, binnen no time worden de blaadjes bruin en gaat het dood. Daarom moeten we niet alleen dicht bij Jezus blijven, zoals we wel eens horen, maar veel intenser nog, in Hem. Willen we vrucht dragen? Dan moeten we sterk verbonden zijn met Hem. En wat is vrucht? Dat zijn natuurlijk onze goede werken, de dingen die we doen, omdat we van Jezus houden en Hij ons, door de de Heilige Geest, bekwaam maakt om die te doen. Maar de eigenlijke vrucht is de vreugde die we mogen brengen door de Blijde Boodschap te brengen en die evangelie verkondiging om te zetten in mensen die een keuze maken voor Jezus. Daarom kunnen we dat alleen maar als we verbonden blijven met Jezus, de Wijnstok en dat doen in de kracht van Zijn Geest. Iedere ziel die gewonnen wordt is weer een potentiële zielenwinner voor anderen. Zo breidt het koninkrijk zich uit. Ik hoorde laatst iemand zeggen dat alleen evangelisten dat doen, wel dat is onzin.   Iedere gelovige heeft de opdracht om het evangelie uit te dragen en mensen te winnen voor Jezus. Een evangelist heeft de taak om, net als de andere vier bedieningen in de vijfvoudige bediening, anderen toe te rusten tot dienstbetoon. Een evangelist is due snoet iemand die (alleen) zielen wint, maar ook anderen daarin traint.  Als we, met zijn allen in 2017 maar 1 persoon winnen voor Jezus, zijn we volgende jaar verdubbeld in aantal. Dat stopt de kerkverlating. Het beste middel om de leegloop te stoppen, si die om te zetten in volloop en de discipelen te trainen om dat effectief te doen (www.krachtevangelisatie.ga) Als we verbonden zijn met Jezus dan gaan we doen wat Hij deed: het verlorene zoeken en het te redden (Luk. 10:19) dan gaat de vraag WWJD een andere inhoud krijgen. Bij iedereen die je spreekt, ontmoet, tegenkomt: wat kan ik doen om zijn of haar hart te winnen voor Jezus?

Ik zag een leuk plaatje op facebook deze week (kan het niet meer vinden) twee ezels praten met elkaar. De ene zei: Snap jij het nu? Vorige week had ik Jezus op mijn rug en iedereen juichte me toe, nu ziet niemand mij meer staan? Ja, zei de andere ezel, ik snap het: zonder Jezus ben je niets!

En dat is precieste clou. Zonder Hem kunnen we niets, zonder Hem zijn we niets. Laten we het dan ook niet proberen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.