Beter dan offers

Comment 1 Standard

Gerechtigheid en recht te doen is voor de HEERE verkieslijker dan een offer. — Spreuken 21:3http://dawo.nl/?p=5059

Lezen: Spreuken 21:1-10

Het gaat er niet zozeer om wat je doet, maar hoe je het doet. We zien dat al aan het begin van de Bijbel: Kain en Abel. Beiden offeren aan de Heer, maar dat van Kain wordt verworpen, terwijl dat van Abel wordt aangenomen. Was dat omdat er bloed vloeide? Of omdat Kain een onverschillige bonk was, die het allemaal niet zo interesseerde en niet zo nauw nam. We kennen het resultaat. Zijn afwijzing maakte hem bitter en hij doodde zijn broer. Beiden offerden aan de HERE, maar het hart was het verschil.

Zo kunnen ook wij vandaag de dag van alles doen in God Koninkrijk, op zich mooie dingen, maar waar is ons hart erin. Is het om op te vallen? Eer te behalen? Te laten zien hoe een goeie christen wij zijn? Of doen we  het uit liefde voor de Allerhoogste, Die ons alles waard is?

Dat is wat de Schrijver van Spreuken bedoelt, Samuel ging naar het huis van Isai om een nieuwe koning over Israel te zalven. De eerste zoon was het in zijn ogen helemaal, maar God zei: ik zie het hart aan. Ondanks al zijn fouten en tekortkomingen was David een man naar Gods hart. Hij verleidde Batseba, vermoorde Uria en wat al niet meer. Zou je hem als voorganger of als koning willen hebben? Maar ondanks dat was zijn hart op God gericht. We kunnen onze liefde voor God niet kopen door flink te offeren of ons uit te sloven. Hij zegt: Mijn zoon, Mijn dochter, geef me je hart. Dat is het allerbelangrijkste. God houdt van ons, uit genade, niet om wie we zijn, maar ondanks wat we zijn. Geef Hem je hart, doe de dingen met heel je hart, niet om een wit voetje te halen, maar omdat je van Hem houdt. Dan is zelfs het ‘penningske van de weduwe’ Hem welgevallig.

Een gedachte over “Beter dan offers

  1. Pingback: Beter dan offers |

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.