Ff wachten…..

Leave a comment Standard

Als ik toch niet had geloofd dat ik de goedheid van de HEERE zou zien in het land van de levenden, ik was vergaan. Wacht op de HEERE, wees sterk en Hij zal uw hart sterk maken; ja, wacht op de HEERE. — Psalmen 27:13-14http://dawo.nl/?p=5070

Lezen: Psalm 27

Berusting. Dat je tevreden bent met je (nood) lot. Dat je gelooft dat wat je overkomt, ook het slechte, van God komt. Ik noem het ongeloof in een camouflagepak van vroomheid. Want het klinkt zo mooi. En het lijkt wel of deze psalm dat ook wel een beetje heeft. Wacht maar op de Heer en doe verder maar niets. Ooit, als we in de hemel zijn, wordt het wel weer goed. Maar dat is maar schijn. Als we goed lezen, dan is het juist het tegenovergestelde! Hij verwacht Gods goedheid te zien: in het land van de levenden, dat is het hier en nu! Als hij dat niet had verwacht, dan was hij vergaan. Oeps, niets berusting, maar geloof. Als we het niet meer in het hier en nu verwachten, dan is dat het startsein van de afbraak, dan vergaan we. Levensmoed is een belangrijk iets, de moed opgeven is alle hoop verliezen. Het spreekwoord zegt al: ‘hoop doet leven’ en zolang er leven is, is er hoop’ Gods plannen met ons zijn die niet van vernietiging en ellende, maar van een hoopvolle toekomst! (Jer. 29:11) en het goede, welgevallige en het volkomene (Rom.12:2)

De sleutel is het wachten op God, de BB vertaalt het beter; het verwachten van God. Wachten is weer passief, maar verwachten is actief en heeft weer met geloof te maken. Ik moet sterk aan Jozua denken: wees trek en moedig, want Ik ben met je waar  je ook gaat (Joz. 1:9) Als wij sterk zijn, zal Hij ons hart sterk maken. Dat is weer zo’n raar Bijbels principe. Je moet eerst sterk zijn, om sterk te worden. Net als van de week, je moet eerst gaan geven om te gaan ontvangen. Hoe doe je dat? Het is het laten zien aan God, dat je gelooft en in geloof de eerste stap zet. Zoals Petrus dat deed, toen hij uit de boot stapte. Zolang hij naar Jezus keek, liep hij over het water! Dat is jezelf sterken in de Here, je oog gericht houden op Jezus en de eerste stap zetten, in geloof. Dan zal Hij je hart sterk maken, zorgen dat je het aankunt. Wat er ook gebeurt, Hij is bij ons, Hij is in ons, door Zijn Heilige Geest, Die sterker is dan hij, die in de wereld is en gekomen is om te roven, te slachten en te vernietigen. Daarom, laten we, wat onze omstandigheden ook zijn, het alleen van Hem verwachten, in geloof, en de eerste stap zetten. Daar waar je je voet zet, dat land zal ik je geven, was Gods belofte aan Jozua. Dus waar hij zijn voet niet zette, kreeg hij niet! Zet je voet op beloften van God en verwacht het alleen van Hem! Dan zul je nooit beschaamd uitkomen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.