Één lichaam

Comments 2 Standard


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Want zoals wij in één lichaam vele leden hebben en de leden niet alle dezelfde functie hebben, zo zijn wij, hoewel velen, één lichaam in Christus, maar ieder afzonderlijk leden van elkaar. — Romeinen 12:4-5

http://dawo.nl/?p=5074

Lezen: Romeinen 12:1-8

Gisteren hoorde ik het weer, uiteraard op www.grootnieuwsradio.nl, de christelijke muziekzender van Nederland (1008AM), het mooie lied van de Casting Crowns: If we are the Body (klik om te luisteren)

Ik vind de tekst zo indringend en aansluitend op wat ik vaak benadruk in deze Opfrissers:

But if we are the body Why aren’t His arms reaching? Why aren’t His hands healing? Why aren’t His words teaching? And if we are the body Why aren’t His feet going? Why is His love not showing them there is a way? There is a way, there is a way.


Voor hen die niet zo goed engels spreken:

als wij Zijn Lichaam zijn, waarom reiken Zijn armen dan niet uit, waarom genezen Zijn handen dan niet, waarom onderwijzen Zijn woorden dan niet. Als wij Zijn Lichaam zijn, waarom gaan Zijn voeten dan niet, waarom laat Zijn liefde dan niet zien dat er een weg weg is?

Ik hoorde dat de schrijver dit liedje schreef nadat hij gezien had dat er een meisje op zijn jeugdclub kwam, die er anders dan anderen uitzag en niemand zich om haar bekommerde. We weten van Jezus dat Hij daar juist op af gegaan zou zijn, omdat Hij verkoos te zijn bij de zwakken en de uitgekotsen van de maatschappij.

Maar wij zijn de kerk het Lichaam van Christus, waarvan we allemaal leden zijn. Je kunt nog zoveel kritiek hebben op de kerk en er met een vinger naar wijzen, maar je maakt er deel van uit. Zelfs al behoor je niet tot een kerk(genootschap) dan nog. Want het kan niet zijn dat het lichaam van Jezus geamputeerde, los zwevende  delen heeft, toch?
Ik haalde het deze week nog aan op de Bijbelschool. Je kunt twee dingen zijn: een thermometer of een thermostaat. De thermometer meet de temperatuur, de thermostaat doet er wat aan. Wees een thermostaat in je kerk. Kritiek hebben, ok, maar ben je ooit wel eens op de bidstond geweest (Als die er niet is, ga er dan eentje organiseren!)  Want gebed is de motor. Zonder gebed lukt er niks, is het een koude religie.
Maar door gebed om de Heilige Geest, niet om de verlichting maar om de verhitting, komt het Lichaam van Christus weer in vuur en vlam te staan. Lauwwarm christendom, Jezus gaat er van over Zijn nek.

Laten wij, als Zijn Lichaam, vandaag laten zien dat Hij, het Hoofd, niet veranderd is (Hebr.13:8) en als Zijn Lichaam hetzelfde gaat doen als Hij deed: ons bekommeren om hen die minder lijken te zijn en hebben, de zieken te genezen, het Woord te brengen en uit te reiken. Als wij Zijn Lichaam zijn, en God heeft er voor gekozen om ons dat te laten zijn, laten we dan ook doen wat Hij deed. Hij was alleen, gebonden aan tijd en plaats. Daarom zei Hij ook dat het beter was dat Hij ging, zodat de Heilige Geest kon komen. Daarom kunnen we meerdere en grotere dingen doen, omdat we met meer zijn. Door de Heilige Geest leeft, Jezus, de Hoop der heerlijkheid, nu in ons. Laten we Hem nu ook door ons laten werken. Opdat de wereld wete dat , als we 1 (lichaam) zijn,  God Hem gezonden heeft. Tot redding en behoud van allen die Hem (nog) niet kennen!!!

—————————————————————————————————–

Geniet je van de Dagelijkse Opfrisser en gun je dat anderen ook? Deel en like zoveel mogelijk. Dan zien meer mensen het.Spread the word!

2 gedachtes over “Één lichaam

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.