Onbeperkt houdbaar

Leave a comment Standard

De liefde vergaat nooit. Wat dan profetieën betreft, zij zullen tenietgedaan worden, wat talen betreft, zij zullen ophouden, wat kennis betreft, zij zal tenietgedaan worden. Want wij kennen ten dele en wij profeteren ten dele, maar wanneer het volmaakte zal gekomen zijn, zal wat ten dele is, tenietgedaan worden. — 1 Korintiers 13:8-10http://dawo.nl/?p=5079

Lezen: 1 Korintiers 1

Je kent het wel, de opschriften op verpakkingen: tenminste houdbaar tot en dan volgt er een datum. Het betekent dat de fabrikant de houdbaarheid van het product tot die dag garandeert. Als het daarna gebruikt wordt en er zijn klachten, dan is hij niet meer aansprakelijk. Helaas gebruiken heel veel mensen het om het dan ook maar weg te gooien, terwijl het nog goed te eten zou zijn, maar dat even terzijde. We leven tenslotte in een consumptie en wegwerpmaatschappij. Maar vandaag zegt Gods Woord dat de  Liefde, de agape, de goddelijke liefde nooit vervalt. Dat staat er letterlijk. Die is onbeperkt houdbaar. De liefde tussen mensen, zowel de Philios als de Eros kunnen verdwijnen. Kijk maar om je heen. Op dit moment stranden 50% van de huwelijken in Nederland en dat  zowel binnen als buiten de kerk. Maar als je de oorspronkelijke trouwfoto’s bekijkt, man o man, wat waren ze verliefd! Maar de goddelijke liefde, die dus van God komt, die blijft. Gods liefde voor ons verandert niet, ook niet als we misstappen maken, onze eigen weg gaan, zondigen. Zijn liefde blijft voor eeuwig. Dat is geweldig, we zijn een kind van God en we blijven een kind van God.

Helaas is deze tekst ook aanleiding geweest voor de mensen die de zogenaamde ‘streep-theologie’ aanhangen om te staven dat de Gaven van de Geest niet meer voor deze tijd zijn. Ze zijn voor de apostelen en voor de kerk in de eerste eeuwen. Maar wij hebben nu het Woord, het volmaakte, en dus hebben we de gaven van de Geest niet meer nodig en heeft God ze teruggetrokken.

En je weet, ik hou van Gods Woord ik vind het heerlijk om er in te spitten, er uit te leren en het te delen. Maar ik hou ook van de Gaven van de Geest. Zoals deze week toen we voor iemand voor bevrijding baden, de woorden van kennis bleven stromen. Dat is geweldig dat God ons zo wil gebruiken, waardoor mensen vrij komen. Met het volmaakte wordt niet Gods Woord bedoeld. Dat was er al, in de vorm van het Oude Testament. Later is het Nieuwe er aan toegevoegd en is het alleen nog maar rijker geworden. Maar als we ooit de Gaven van de Geest nodig gehad hebben dan is het nu wel. De kerken lopen leeg, omdat er geen kracht meer is.Als de Heilige Geest de kerk verlaat blijft er alleen religie over,luidt een gezegde. En religie is dood. Maar waar de Geest Heer is, daar is vrijheid, daar stromen de gaven, worden mensen aangemoedigd om er mee aan de gang te gaan, worden ze getraind om te wandelen in het bovennatuurlijke.   Als we mensen willen laten zien dat Jezus leeft, dan kan dat alleen door de Heilige Geest, Die ons een effectieve getuige laat zijn, juist door de Gaven van de Geest. Het volmaakte moet nog komen. Kijk maar om je heen. Zijn komst is aanstaande. Juist vandaag hebben we de Heilige geest en Zijn Gaven, niet de mijne,maar de Zijne, zo nodig, om er op uit te gaan en de mensen te vertellen dat Gods liefde onbeperkt houdbaar is. Zet een streep door de streeptheologie en begin te bewegen in het bovennatuurlijke, door de Heilige Geest.

Blessed sunday!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.