Angst voor de dood

Comments 2 Standard

Omdat nu die kinderen van vlees en bloed zijn, heeft Hij eveneens daaraan deel gehad om door de dood hem die de macht over de dood had – dat is de duivel – teniet te doen, en allen te verlossen die door angst voor de dood gedurende heel hun leven aan slavernij onderworpen waren. — Hebreeen 2:14-15http://dawo.nl/?p=5081

Lezen: Hebreeen 2:5-18

Angst voor de dood. Als je Jong bent denk je daar nog niet aan. De dood is nog ver weg. Dat denk je dan, maar dat weet je nooit. Oude mensen moeten sterven, jonge mensen kunnen sterven, zei mijn vader altijd. Maar dan? Ben je bereid? Ben je er klaar voor? Is het in orde tussen jou en God? Ga je zitten wachten totdat Hij langs komt? Nou, dat is Hij al lang. Hij staat aan de deur van je hart en Hij klopt. God heeft er alles aan gedaan. De laatste woorden van Jezus waren: het is volbracht! Met andere woorden: er hoeft niets meer aan toegevoegd te worden. Hij biedt het je aan. Vandaag!

Daarom moest Jezus naar de aarde komen en sterven aan het kruis. Om hem, die de macht had over de dood, de duivel, teniet te doen. Voor Jezus sterven had de duivel de macht, maar nu niet meer. Als Johannes Jezus ziet in Openbaring zegt Hij: ik heb de sleutels van de dood en het dodenrijk. Toen Hij opvoer naar de hemel nam Hij krijgsgevangenen mee: allen die in geloof waren gestorven. En als we nu onze ogen dicht doen zien we de Dood, met een hoofdletter, omdat het een persoon is, niet meer, maar gaan we linea recta naar de Here Jezus toe. Om straks met Hem terug te keren, als we sterven voor Zijn wederkomst. We hoeven niet bang meer te zijn, want de dood is niet het eindpunt, zoals velen denken. Je hoort de laatste tijd dat mensen het recht moeten hebben om waaardig te sterven als ze een ‘voltooid’ leven hebben. Dat klinkt heel humaan, maar als je Jezus niet kent ziet het er niet best uit uit. Alleen als je in Hem gelooft heb je eeuwig leven en ga je niet verloren. Dat is de boodschap die we mogen laten klinken. Als je Jezus kent, als je Hem hebt uitgenodigd in je hart is angst voor de dood overbodig. Wat je ook hebt gedaan, Gods genade is groter. Maar Hij wil wel je hart. Als je Hem dat nog niet gegeven hebt, doe het dan snel. Ga naar www.gratisgeschenk.ga en stel het niet uit. Het enige wat ons uit de hemel houdt is ongeloof. Geloof in de Here Jezus Christus en je zult behouden worden, jij en je hele huis (familie) Angst voor de dood! Never!

2 gedachtes over “Angst voor de dood

 1. Ha broer,
  Hoe moet ik deze zin lezen?
  ..Geloof in de Here Jezus Christus en je zult behouden worden, jij en je hele huis (familie) ..

  • ‘En zij zeiden: Stel uw vertrouwen op de Here Jezus en gij zult behouden worden, gij en uw huis.’
   ‭‭Handelingen‬ ‭16:31‬ ‭NBG51‬‬
   http://bible.com/328/act.16.31.nbg51
   Dat zegt Paulus tegen de gevangenbewaarder in Filippi. Later zien we dat ook gebeuren. Hij wordt gedoopt en zijn huis. Ons geloof heeft impact op ons hele gezin. Ik proclameer deze belofte, samen met Jozua 24:15b over mijn gezin

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.