Verdeeldheid

Comment 1 Standard

En als een koninkrijk tegen zichzelf verdeeld is, kan dat koninkrijk niet standhouden Markus 3:24

Lezen: Markus 3:22-35

Dag 8/40

Dat het optreden van Jezus niet door iedereen gewaardeerd wordt mag blijken uit het tekstgedeelte van vandaag. Maar ook gisteren zagen we dat al, als je het bijhorend stukje gelezen hebt: zijn familie wil Hem opsluiten, omdat men denkt dat Hij waanzinnnig geworden is. Waanzinnig, een woord wat tegenwoordig als een superlatief gebruikt wordt, maar nog steeds betekent dat iemand waanideeën heeft en niet meer bij zijn volle verstand is….

Vandaag doen de religieuze geesten er nog een stapje bovenop: ze vertellen dat Jezus boze geesten uitdrijft namens Beëlzebul, het hoofd der demonen. De naam Beëlzebul is mogelijk een omvorming of verbastering van bāal zevūv ‘Baäl-Zebub’ (heer der vliegen), een afgod die bescherming bood tegen vliegen en ongedierte en die ook als plaag kon zenden. Niet fraai dus. Het werk van de Heilige Geest dus betitelen als duivels is de onvergevelijke lastering tegen de Heilige Geest en wordt gedaan door mensen die door een religieuze geest worden geleid. Bedenk dat maar als je weer kritiek hoort over mannen/vrouwen Gods, dat die door een duivelse geest bezeten zijn en dat er daardoor mensen gaan trillen, bewegen, vallen etc…. Pas op voor zulke kritiek, je kent nu de bron! Natuurlijk moet je alles toetsen, maar kijk naar de vrucht, wat is het resultaat?

Als er iemand is die naar de woorden van Jezus, die we vandaag als tekst hebben, heeft geluisterd, dan is het de boze zelf wel. Hij probeert niets anders dan verdeeldheid te brengen onder de burgers van Gods Koninkrijk. En wat hebben we ook veel om verdeeld over te zijn: redding, doop, avondmaal, eindtijd, uitingen van de Geest, spreken in tongen, genezing zondag of Sabbath en noem maar op. Allemaal dingen waar we naar hartelust over discussiëren, ook op de sociale media, waardoor we de verdeeldheid ook nog eens ten stoon spreiden. En satan maar lachen, want een innerlijk verdeeld koninkrijk kan geen stand houden, dat zijn Jezus eigen woorden. Hij luistert ernaar, wij niet! Laten we elkaar gaan zoeken in de dingen die ons binden in plaats van de dingen die ons scheiden. Eenheid is een wapen in de geestelijke strijd. Als jullie met twee of drie iets eenparig begeren, zal het je ten deel vallen, dat is de belofte. Wat een overwinningen zouden we kunnen behalen als we één waren. Niets zou meer onmogelijk zijn! Dan zouden we als broers en zussen in liefde samenwonen, de plaats waar de Here Zijn zegen gebiedt heen te gaan (Ps. 133). Eénheid is een wapen om de ongelovigen te winnen voor Jezus. Als ze één zouden zijn zoals wij, zegt Jezus in Joh. 17, dan zal de wereld weten dat U Mij gezonden hebt. Toe maar. Wat een getuigenis gaat er uit van eenheid. Niet meer gaan voor eigen parochie, maar doen de wil van Vader, maakt ons broeders en zusters. Is dat niet prachtig? Leg dan je eigen gelijk en je eigen stokpaardje op het altaar van de eenheid, zodat we samen sterk, kunnen laten zien dat Gods Koninkrijk niet verdeeld is, maar één in de Heilige Geest, allemaal gewassen in het Bloed van Jezus, tot eer van de Vader! Is  jouw gelijk je dat waard?

Een gedachte over “Verdeeldheid

  1. Als het hart vet is geworden, heeft het water (beeld v.d. Heilige Geest) weinig kans dat te bereiken!!!
    Wij kunnen tegen beter weten in, zeer vasthoudend zijn aan ons eigen gelijk.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.