Aanraken

Leave a comment Standard

Allen die Hem aanraakten, werden gezond. (Markus 6:56 HSV)

Lezen: Markus 6:53-56

Dag 17/40 (in de aanloop naar Pasen lezen we het Bijbelrooster van het NBG)

Ik heb het schriftgedeelte van gisteren in tweeën  gedeelt, zodat we vandaag ook weer verder kunnen gaan met het evangelie van Markus.

Het nieuws dat Jezus er weer is gaat als een lopend vuurtje en waar Hij komt komen de mensen in aktie. We zien twee dingen die we al eerder zijn tegengekomen: mensen nemen hun zieken mee, slepen ze mee,soms, naar de plaats waar Jezus komt, zoals de 4 vrienden dat deden, en men wil de kwast van Zijn kleed aanraken, zoals de 12 jaar lang, bloedvloeiende vrouw. Blijkbaar kende men die verhalen al. En dat is verwonderlijk in een tijd waar noch internet , noch Social media was. Het ging van mond tot mond. Maar we weten ook dat de twaalven al twee aan twee werden uitgestuurd, naar iedere plaats waar Hij komen zou. En ook zij genazen  mensen door hen te zalven met olie. Belangrijk is dat het nieuws, het goede nieuws, dat Jezus redt, behoudt, bevrijdt en geneest (sozo) gehoord moet worden. Want hoe zal men geloven als men het niet hoort? Vraagt Paulus ons in de Romeinen brief. (Rom.10:14)Dat geldt vandaag evenzeer als toen.

Het was dus echt gigantisch druk. Een dagtaak. En het enige wat men moest doen, was Jezus aanraken. Niet eens Hemzelf, de kwasten van Zijn kleed waren al genoeg. Jaren geleden was er opspraak over het colbertje van Benny Hinn. Als hij dat op mensen gooide vielen ze onder de kracht van de Geest. Hier vind je de wortel en de bijbelse onderbouwing. Toen Benny merkte dat het mensen om zijn jasje ging, stopte hij subiet, want het gaat enkel en alleen om de Naam van Jezus.

Maar, als wij Jezus leerlingen zijn, is dan onze aanraking ook genezend? Zijn wij zo vol van de Heilige Geest, dat als men ons, of wij mensen aanraken, ze de kracht van de Geest voelen stromen? Voelt men, dat er kracht, genezende kracht van ons uitgaat? Is dat je verlangen? Soms, als we bezig zijn met een evangelisatie actie gebeurt het al, dat we benen gelijk zien groeien, zonder dat we hebben gesproken. De zalving is dan zo sterk, vasthouden is al genoeg  (Toch spreek ik dan altijd de Naam van Jezus uit, want het gaat om Hem) Een jehova getuige (vr) vroeg, toen ik haar een hand gaf, of ik aan reiki deed, ze voelde kracht. Ik heb haar vertelt dat het de Heilige Geest is, die in mij woont en mij in staat stelt om de zieken te genezen. (JG geloven niet in de Heilige Geest als persoon) 

Allen die Hem aanraakten werden gezond. In al je ziekte en je pijn, weet dat er een oplossing is en Zijn Naam is Jezus. Hij is niet veranderd. Volgens Hebr. 13:8 is Hij gisteren en heden Dezelfde, tot in eeuwigheid. Wat Hij toen deed, doet Hij ook nu. Zijn discipelen hebben dezelfde Heilige Geest. Wij moeten ons uitstrekken naar meer van Hem, zodat ook iedereen die Hem, via ons aanraakt, genezen wordt. Dat is een uitdaging, dat is een opdracht, maar dat is ook een belofte, zoals we in hoofdstuk 16 zullen zien. Ga je mee op reis naar die volheid van de Geest?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.