Voor of tegen?

Leave a comment Standard

Want wie niet tegen ons is, die is voor ons. (Markus 9:40)

Lezen: Markus 9:30-41

(in de aanloop naar Pasen lezen we het Bijbelrooster van het NBG) Dag 25/40)

Voor of tegen Jezus, er is geen midddenweg. Er zal een dag komen waarin die keus bepalend zal zijn waar men de eeuwigheid doorbrengt, in het eeuwige leven of in de eeuwige dood. De discipelen zijn aan het twisten wie de belangrijkste is onder hen. Niet zo verwonderlijk als je beseft dat er drie wel een bijzonder plekje hadden. We zagen dat van de week en ook al eerder. Maar wie wil dienen, zegt Jezus, is de meeste. Wie zich ontfermt over de kinderen doet wat Hij wil. Als we dat beseffen zouden er meer kinderwerkers zijn….

En dan het verhaal van deze man. Hij werpt demonen uit, in Jezus Naam, maar sluit zich niet bij Jezus aan. Toch een geheim agent? Nee, hij doet de dingen die Jezus leert, maar is misschien beangstigd door de steeds meer toenemende druk, die er is en die men voelt. Het duurt niet lang meer, of Jezus wordt overgeleverd, gevangen gezet en gedood. Hij spreekt daarover met zijn discipelen, maar ze snappen er niets van. Maar deze man doet wat Jezus zegt. Hij is een discipel in zijn daden.

In Math. 12:30 lezen we de spiegeltekst: wie niet voor Mij is, is tegen Mij. Het lijkt het tegenovergestelde, maar is het niet. Ook daar is de scheidslijn echter dezelfde. Er is geen tussenweg: of je hoort bij Jezus, of je bent zijn tegenstander. Terwijl Mat.12:30 een appèl is aan degenen die nog twijfelen om tot een beslissing te komen, zijn Jezus’ woorden hier een troost en bemoediging voor hen die die keuze al wel hebben gemaakt, maar zich laten beangstigen door de tegenstand. Tegelijkertijd zijn deze woorden een vermaning aan de discipelen om zich niet boven anderen (bv. de man uit vs.38) te verheffen.

Belangrijk is dus of je deze keuze al hebt gemaakt. Wie volg je? Je kunt niet niemand volgen. Bob Dylan zong het al: You gotta serve somebody  Eigenlijk is het zo simpel: je hoort bij Jezus, of je hoort bij Zijn tegenstander, de duivel. Er is geen grijs gebied, er is geen niemandsland, er is lauwheid mogelijk. Het vuur van de Heilige Geest drijft ons aan tot de daden die Jezus deed, of het zal ons verteren! Ik wil in vuur en vlam staan voor Jezus en zoveel mogelijk mensen wegslepen van voor de poorten van de hel. Zijn passie is mijn passie. 

Als je nog nooit hebt gekozen, doe het dan vandaag: www.gratisgeschenk.ga !

Geniet je ook iedere dag van deze Opfrissers? Del en like ze zoveel mogelijk, zodat meer mensen er van kunnen genieten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.