Radicaal

Leave a comment Standard

Het zout is goed, maar als het zout zoutloos wordt, waarmee zult u het smakelijk maken? Heb zout in uzelf en leef met elkaar in vrede. (Markus 9:50)

Lezen: Markus 9:42-10-12
(in de aanloop naar Pasen lezen we het Bijbelrooster van het NBG) Dag 26/40)

Jezus doet een aantal radicale uitspraken, Hij windt er geen doekjes om, neemt geen genoegen met uitvluchten. Zonde is zonde bij Hem, Hij verafschuwt het. Logisch, als je bedenkt dat het de zonde was, die Hem het leven kostte, onze zonden wel te verstaan. Daarom zegt Hij ook, dat als we in verleiding komen, we drastische maatregelen moeten nemen om die te weerstaan. Of noem jij handen en voeten afhakken en ogen uitsteken niet drastisch? Het lijkt de sharia wel! Is dit nu die lieve Jezus, Die zo goed voor ons is? Ja dat is die lieve Jezus. Ik schreef al van de week dat pamperen niet helpt en bekering wel. Veel dingen in het pastoraat kunnen opgelost worden als we de wortel zoeken en, indien nodig, ons er van bekeren! Pas dan komen we van de problemen af. Neem voorzorgsmaatregelen om herhaling te voorkomen. 

Jezus spreekt ook over de hel. Dat is al helemaal geen populair onderwerp. Ik ben er op dit moment van schrijven een boekje over aan het lezen, van Francis Kahn: Bestaat de hel? Een aanrader. Ook Jezus spreekt hier dus over in niet mis te verstane bewoordingen. Als we niet meer in de hel geloven, wat is dan nog de noodzaak van evangelisatie? Dat is toch om mensen voor de poorten van de hel weg te slepen. Plunder de hel, schreef Reinhardt Bonnke en hij deed het, miljoenen zijn door zijn bediening in Afrika tot geloof gekomen. Niet meer geloven in de hel maakt van ons lauwe christenen als het om redding van zondaren gaat! Iemand vroeg ens aan William Booth wat de beste opleiding was tot evangelist. Hij zei: 5 minuten in de hel! We zijn het zout der aarde en als het zout zijn kracht (van de Heilige Geest) verliest, waarmee zal je iets dan zouten? Juist dat maakt dat we de vrede onderling moeten bewaren met elkaar. Het begon gisteren met de discussie wie het belangrijkst was in het koninkrijk, weet je nog?  Maar wij hebben een missie: de wereld bereiken met het evangelie en de zielen winnen voor Jezus. Dat kan alleen als we met elkaar een eenheid vormen, opdat de wereld zal weten:’ dat Gij Mij gezonden hebt’ zegt Jezus in Johannes 17. 

Een radicaal leven, volkomen toegewijd, in relatie onderling, in het huwelijk, in de gemeente en in de kerk maakt radicale christenen van ons, die geen compromissen sluiten maar gaan voor de Naam van Jezus, desnoods met 1 arm, 1 voet en 1 oog,maar in vuur en vlam! Zout werkt alleen als je het uit het vaatje haalt…….
————————————————————————————

Geniet je ook iedere dag van deze Opfrissers? Deel en like ze zoveel mogelijk, opdat meer mensen er van kunnen genieten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.