Spreek!

Leave a comment Standard

Want, voorwaar, Ik zeg u: wie tegen deze berg zal zeggen: Word opgeheven en in de zee geworpen, en niet zal twijfelen in zijn hart, maar zal geloven dat wat hij zegt, gebeuren zal, het zal hem gebeuren wat hij zegt. (Markus 11:23 HSV)

Lezen: Markus 11:12-26

(in de aanloop naar Pasen lezen we het Bijbelrooster van het NBG) Dag 30/40)

Opnieuw krijgen we vandaag een belangrijke les, of eigenlijk wel weer een paar. Allereerst is het belangrijk dat je vrucht draagt. Als je de schijnen opwekt dat te doen en het niet doet, dan ben je vervloekt. Dat is de reden dat Jezus dat doet bij de vijgenboom. Het is dezelfde reden dat Jezus grote schoonmaak houdt in de tempel. Mijn huis moet een bedehuis zijn en niet een rovershol. De schijn van het bedehuis was er, maar men maakte vette winsten met de verkoop van offerdieren en het wisselen van geld. In de tempel mocht namelijk maar een bepaalde munteenheid worden gebruikt en niet het geld waar de beeltenis van de keizer, die zich liet aanbidden als een god, op stond. Maar dat wisselen kostte je een boel duiten. Mensen werden uitgebuit. Klaar ermee! Jezus maakt korte metten. Opnieuw heeft hij een reden toegevoegd aan Zijn doodvonnis. Als je mensen in hun portemonnee raakt, raak je ze diep….

Dan komen ze ’s avonds terug bij de vijgenboom. Totaal, tot aan de wortel, verdord. Hoe deed Jezus dat? Met Zijn woord. Dan geeft Hij ons de les van vandaag: Spreek! Onze woorden hebben kracht, we hebben dat in deze Opfrissers wel vaker gezegd. Dood en leven zijn in de macht van de tong, leert Spreuken 18:21 ons en hier zien we het bewijs. Daarom bidden we, strikt genomen, niet voor de zieken. We nemen autoriteit in de Naam van Jezus en sturen de ziekte(macht) weg! Ik hoor of zo vaak: Heer, wilt U die en die genezen? En weet je, dat is het meest verhoorde gebed. Want God wil genezen, het is in Zijn aard. Alleen blijft de zieke ziek. Wanneer wij, vol van de Opstandingskracht van de Here Jezus autoriteit nemen over ongeacht welke situatie, dan moet dat gebeuren. Zeker als we ook nog bidden alsof we het al ontvangen hebben, want dat is geloof. Geloof is weten dat je iets hebt, maar het nog niet ziet. Het is niet jezelf geestelijk oppompen. Het is de gave van de Heilige Geest om dingen, die er nog niet zijn te laten gebeuren. De berg was de Olijfberg en de zee, de Dode Zee, zichtbaar vanaf die plaats. Zoveel macht en kracht zit er in onze woorden. En laat er dan niets tussen ons en God instaan, maar ook niet tussen ons en andere mensen. Een van de redenen dat onze gebeden niet verhoord worden kan onvergevingsgezindheid zijn. Want zoals wij vergeven, zal God ook ons vergeven, dat leren we tenslotte in het Onze Vader.

Onze woorden hebben kracht. Ook onze zelfvervloekingen. Ik word hier gek van, niet goed, doodziek, misselijk en ik weet niet wat je soms allemaal over jezelf kunt uitspreken. Bedenk wat je spreekt, voor het je mond verlaat. Want het heeft kracht, meer kracht dan je in dat geval zou willen. Bekeer je daarvan en wees er opmerkzaam op. Het zou een open deur kunnen zijn waardoor satan kan binnen komen en je inderdaad ziek maken… Zegt de Psalmdichter niet: ‘Heer, zet een bewaker bij mijn mond, die de deur van mijn lippen bewaakt. PSALM‬ ‭141:3‬ ‭BB‬‬

Spreek in geloof, hardop. Het heeft impact in de hemelse gewesten en een zichtbaar resultaat in het hier en nu. Spreek leven uit over zieken, je kinderen, je financiën, je kerk, je relatie of waar je ook maar tegenaanloopt. Iedere berg moet wijken, als wij spreken in de Naam van Jezus, in geloof, alsof we het al ontvangen hebben. Moet je eens zien wat er gebeurt!

————————————————————————————

Geniet je ook iedere dag van deze Opfrissers? Deel en like ze zoveel mogelijk, opdat meer mensen er van kunnen genieten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.