Hij is hier niet!

Comment 1 Standard

Maar hij zei tegen hen: Wees niet ontdaan. U zoekt Jezus de Nazarener, de Gekruisigde. Hij is opgewekt! Hij is hier niet; zie de plaats waar ze Hem gelegd hadden. (Markus 16:6 HSV)

Lezen: Markus 16:1-14

Het is Pasen 2017! Anno nu zijn er nog steeds mensen die het niet kunnen geloven. Maar het is waar! Jezus leeft. We hebben geen dode Heiland, we hebben een levende Heiland, die de Dood en het Dodenrijk heeft overwonnen en hen de sleutels heeft afgepakt! Hij leeft!

 Het is natuurlijk ook wat. Ga je op weg om de laatste eer te bewijzen aan Hem Die je zo ontzettend lief had. Bedenk je je opeens dat er niemand is die de steen weg kon rollen. Ze hadden niet genoeg ‘girlpower’ om dat te doen. Maar aangekomen zien ze dat het al gebeurd is. De steen is er af. Ze zijn ontdaan, hoe kan dat nu? En toen ze naar binnen liepen zagen ze Jezus niet, maar een in het wit geklede jongeman, een engel, weten we van de andere evangeliën. Ze schrikken zich ik weet niet wat. Maar dan spreekt hij deze woorden. Niet schrikken. Als je Jezus van Nazaret zoekt, Hij is hier niet. Kijk maar, hier hadden ze Hem gelegd en Hij is weg. Ga het zijn discipelen zeggen en zegt het voort: Hij is opgestaan! Maar niemand gelooft hen. Zo als ook nu nog velen worden misleid door ongeloof. Had je wel de goede plek? Weet je het zeker? Hoe kan dat nu? Thomas leeft ook nu nog onder ons. Maar het graf was leeg, helemaal leeg. Hij was er inderdaad niet.

Wel mensen, de steen was niet weggerold om Jezus eruit te laten. Hij kon, met Zijn verheerlijkt lichaam, gewoon ook door een dichte deur. De steen was weg opdat de vrouwen, die deze geweldige boodschap als eerste hoorden(!), naar binnen konden kijken! En als je aan vrouwen vertelt dat ze iets verder moeten vertellen, dan gaat het als een lopend vuurtje 😉

We hebben een opgestane Heer, Hij is waarlijk opgestaan. En wij mogen dat demonstreren, door de dingen die Hij deed voort te zetten. Dat gaan we morgen zien. Ik schaam me niet voor dat evangelie, want het is waar, Jezus leeft en wij met Hem, dood, waar is uw schrik gebleven (Gez. 62)

Een gedachte over “Hij is hier niet!

  1. Pingback: Hij is hier niet! |

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.