Winst of verlies?

Leave a comment Standard

Want het leven is voor mij Christus en het sterven is voor mij winst. — Filippenzen 1:21 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Fil. 1:19-26

We hangen allemaal aan het leven, misschien zelfs teveel? Een van de wapens waarmee we de duivel kunnen verslaan is dat we ons leven niet lief hebben tot in de dood (Openb. 12:11) en dat is nogal wat! Als we moeten kiezen tussen het leven en de dood, dan kiezen we allemaal het leven. En dat mag ook, dat moet ook. De wereld heeft niets aan depressieve christenen, die liever dood dan levend willen zijn. Dat zijn ook Paulus woorden: voor jullie is het beter als ik blijf leven, dan heb je nog wat aan me (vrij vertaald) . Zij, die iemand, die zeer dierbaar is, moeten missen, kijken daar weer anders tegenaan. Ook al is er de troost dat die persoon nu bij Jezus is en het veel beter heeft, dat maakt het gemis niet minder! Onze vriend Paulus was vrijgezel, hij had makkelijk praten, als hij zou sterven liet hij niemand achter, geen vrouw en kinderen in ieder geval. Wel de door hem gestichte gemeenten en geestelijke kinderen, zoals Timotheüs. 

Sterven beter dan het leven, het is nogal wat. Jezus zei dat wie zijn leven zou willen behouden, het zal verliezen, maar dat degene die het wil verliezen het zal behouden. We moeten natuurlijk een ding niet vergeten. Dat toen Jezus ons kocht en betaalde, we niet meer het eigendom van satan zijn, maar van Hem. Onze vrijheid is dat we Zijn bezit zijn. Dat is wat Paulus bedoelt met leven is voor mij Christus. Hetzij wij leven, hetzij wij sterven, we zijn van de Heer, niet meer van onszelf. Hij doet dan ook een beroep op ons om voor Hem te leven. 100% hij kocht niet een beetje van ons, Hij kocht ons helemaal en Hij wil ons helemaal! Mij Zoon, Mijn dochter geef Mij je hele hart. Zijn er nog gebieden in ons leven, die we niet aan Hem hebben gegeven? Ook daar wil Hij Heer zijn en al lijkt het pijn te doen om er afstand van te nemen, als je het eenmaal hebt gedaan, zul je zien hoe bevrijdend het werkt. Laat de dood nooit een uitvlucht zijn, want Hij wil dat we leven en de grote daden Gods verkondigen. Dat is onze prioriteit, maar laten we wel bereid zijn om, wanneer het moet, voor Zijn Rechterstoel te verschijnen, hetzij bij Zijn terugkomst, hetzij bij ons heengaan. Want dat is, van alles, het beste. Die wetenschap kunnen we hebben, als we Hem hebben aangenomen als onze Redder en Verlosser, want voor wie in Christus Jezus zijn, en die leven door Zijn Geest, is er geen veroordeling meer! 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.