Aflegger

Leave a comment Standard

Maar nu, legt ook u dit alles af, namelijk toorn, woede, slechtheid, laster, en schandelijke taal uit uw mond. Lieg niet tegen elkaar, aangezien u de oude mens met zijn daden uitgetrokken hebt, en u met de nieuwe mens bekleed hebt, die vernieuwd wordt tot kennis, overeenkomstig het beeld van Hem Die hem geschapen heeft. — Kolossenzen 3:8-10 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Kol. 3:5-17

Op het moment dat we de Here Jezus uitnodigen in ons hart zijn we andere mensen. Misschien is dat niet altijd meteen te merken, maar innerlijk is dat zeker zo. We zijn namelijk veranderd van bestemming. Was dat eerst de eeuwige verlorenheid, wat we hel noemen, nu is onze bestemming hemel geworden.  Dat hoeven we niet te verdienen, dat is pure genade. Het Gratis Geschenk van God. Maar willen we leven onder de zegen van God en leven voor Hem, dan moet er wel iets veranderen. Dan zullen we, zoals Paulus het noemt, dingen moeten afleggen, namelijk de dingen van de wereld: toorn, woede, slechtheid, laster en schandelijke taal en de leugen.  We hebben tenslotte de nieuwe mens aangedaan, bekleedt met de nieuwe mens, we zijn bekleed met Christus, en daar horen al die andere dingen niet bij.  Veel mensen worstelen nog met wat we noemen ‘de oude mens’ zelfs nadat we die al begraven hebben in het watergraf van de doop. Maar er is geen zonde die je uit de hemel houdt, dan die van ongeloof. We worden vernieuwd en dat duidt op een proces. Het zal bij iedereen op een andere manier en op een ander tempo gaan. Jouw wijze en snelheid hoeft nog niet die van een ander te zijn. Dat is een valkuil, dat we onze ervaringen op anderen leggen en verwachten dat God met hen precies dezelfde weg gaat als met ons. Maar ieder mens is uniek, heeft zijn eigen dna en vingerafdruk en ook zijn eigen wandel met God. 

Aan de andere kant  kan dat ook te maken hebben met in hoeverre wij bereid zijn om afscheid van dingen te nemen. Paulus zegt ergens ook dat we alles moeten afleggen wat ons hindert in de wedloop. Als je hard wl lopen, dan neem je alleen het hoognodige mee. Vroeger liepen de sporters in hun blootje, geen enkele balast dus! Want men wilde winnen. Die winnaars mentaliteit mis ik nog wel eens bij ons. We gaan voor een zesje, i.p.v. voor een acht of een tien! Neem geen genoegen met minder, leg alles af wat je relatie met God in de weg kan staan en wees, samen met Hem een winnaar!, meer dan overwinnaar!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.