Wie is God?

Leave a comment Standard

Want wie is God, behalve de HEERE? Wie is een rots dan alleen onze God? God is mijn vesting en kracht; Hij heeft mijn weg volkomen gebaand. — 2 Samuel 22:32-33 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: 2 Samuel 22:32-43

Op een rhetorische vraag verwacht je geen antwoord. Dus David, de Schrijver van dit lied, evenmin. Want er is geen God als JHWH, sterker nog er is geen God dan JHWH en Hij liet Zichzelf zien in Zijn Zoon, de Here Jezus. Als je Mij hebt gezien, heb je de Vader gezien, antwoordde Hij Filippus op diens vraag om hem de Vader te tonen. Dan zie je pas echt wie God is: liefdevol, trouw, bewogen, genezend, bevrijdend, Zichzelf opofferend. Dat is pas echte liefde. Jezus is de Rots der eeuwen, op wie het veilige bouwen is. Als je op Hem bouwt en doet wat Hij zegt, dan bouw je op de rots. Hij is onze versting en onze kracht. Want de Kracht, Die Hem uit de dood deed opstaan, woont in ons. Wou je nog meer kracht? Als we Hem het roer van ons leven in handen geven, dan baant Hij een weg, waar geen weg is, als je door de woestijn of de wildernis gaat, is Hij altijd bij je. Hij belooft je niet aleen te laten, nooit!

Zo’n God is Allah niet, of Shiva, Ganesh, Hanoman of een van de andere meer dan 1000 Hindoegoden. Die rust geeft Boeddha je niet, noch Moeder Aarde. Hebben die dan geen macht. Jazeker wel, tot op zekere hoogte, want het zijn allemaal personificaties van satan, die Paulus de god van deze wereld noemt. Maar wij, vervuld met Gods kracht en liefde, zijn meer dan overwinnaars, door Hem Die ons heeft liefgehad. Wij hebben de taak om de werken van de duisternis te ontmaskeren en te verbreken, in de kracht van de Heilige Geest. Dit is een mooie belijdenis, maar zolang wij niets doen, gebeurt er niets. God is op zoek naar mensen, die, vol van in glorie en kracht, deze boodschap willen uitdragen, met woorden en daden! Zijn wij beschikbaar?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.