Schuilplaats

Comments 2 Standard

Wie in de schuilplaats van de Allerhoogste is gezeten, zal overnachten in de schaduw van de Almachtige. Ik zeg tegen de HEERE: Mijn toevlucht en mijn burcht, mijn God, op Wie ik vertrouw! — Psalmen 91:1-2 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Psalm 91

Vandaag is het Moederdag. Hoe bijzonder is het dan dat vandaag juist deze tekst , de lievelings psalm van mijn moeder, de dagtekst is! Heel vaak, als ik tussen de middag uit school kwam, las zij, na het eten (een hele goede gewoonte om dat met je kinderen te doen) deze Psalm. Zo vaak zelfs dat ik hem uit mijn hoofd kende. Het was ook de tekst van ons trouwen. We waren op die dagen samen 91 en heel vaak, bij bijzondere gelegenheden komt deze Psalm weer langs. Als een knipoog uit de hemel.

Het is dan ook iets geweldigs als je dit weet en toepast. Niet alleen die eerste twee verzen, maar de gehele psalm. Wat een beloften, wat een heerlijkheid om dat vaak te proclameren over je leven, in je situatie, over je problemen. En dan ’s avonds die rust te nemen en in de schuilplaats van de Allerhoogste te zijn. Er komen dan ook twee machtige Namen van God voorbij: El Elyon – de Allerhoogste en El Shadai – de Almachtige. Als je daarbij schuilt, dan is er geen boze macht die daar kan standhouden. We adviseerden wel eens iemand, die last had van een aanwezigheid in huis, om deze psalm te proclameren en de bijbel die nacht open te laten liggen bij deze psalm, ze had er geen last meer van! Als je dit bewust iedere avond doet, voor het slapen gaan, heb je geen last van enge, vieze, nare  of intimiderende dromen. Je schuilt immers in de Schaduw van de Almachtige. Denk je dat daar een smerig demoontje zich durft te vertonen? Echt niet! Bij Hem ben je veilig, 100 % safe. Voorwaarde is wel, dat je Hem vertrouwt, dat je je helemaal aan Hem toevertrouwt. En als je dan ’s ochtends, bij het opstaan, ook nog eens al je zorgen en problemen bij Hem laat, in plaats van ze weer op te pakken en mee te nemen, komt het helemaal goed. En geloof me, ik spreek uit ervaring, Hij is te vertrouwen. Mensen kunnen je in de steek laten, of je kunt ze kwijtraken, mijn moeder is nu bij de Heer, maar Hij nooit. Zelfs al laten wij los, Hij laat ons nooit los. In tijden van zorgen, nood, ziekte, verdrukking en weet ik wat al niet meer, zorg dat je deze tekst uit je hoofd kent, ‘By heart’ zeggen de Engelsen, uit je hart. Het zal je zoveel steun en troost geven, onvoorstelbaar, niet meer normaal!

Luister hier naar het lied: Opwekking 502

2 gedachtes over “Schuilplaats

  1. Het is ook de trouwtekst van mijn ouders Arie. Ze kunnen wel gebed gebruiken. Ze kennen Jezus maar houden zich zo vast aan de wereld.. Ik ben bemoedigd door deze opfrisser en breng mn ouders wederom voor de troon van onze machtige Vader. Bid je mee voor ze?? Het gaat om Idsert en Gre van der Vaart.. En mijn gebed is dat de Heer hun harten aanraakt en dat ze zich overgeven aan Zijn waarheid, de enige waarheid en het enige wat van belang is. Namelijk de erkenning dat Hij die Zijn zoon voor ons offerde ons alles vergeeft als we het voor Hem belijden. De erkenning dat we gekocht en betaald zijn door het bloed van Jezus. Wat een genade!!!

    Haleluja. God is Groot!

    (Mooi lied ook!)

    Hartelijke groet, Bert vd Vaart

    verzonden via mobile device

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.