Efficiëntie 

Leave a comment Standard

Als iemand niet in Mij blijft, wordt hij buitengeworpen zoals de rank, en verdort, en men verzamelt ze en werpt ze in het vuur, en zij worden verbrand. Als u in Mij blijft en Mijn woorden in u blijven, vraag wat u maar wilt en het zal u ten deel vallen. Hierin wordt Mijn Vader verheerlijkt, dat u veel vrucht draagt en Mijn discipelen bent. — Johannes 15:6-8http://dawo.nl/?p=5165

Lezen: Joh. 15:1-8

Efficiëntie, een sleutelwoord voor veel bedrijven. Als iets niet efficiënt gebeurt moet er naar gekeken worden en kijken hoe het anders kan. De KPI’s moeten kloppen. Het lijkt op een harde zakenwereld, maar in Gods Koninkrijk is het niet anders. We moeten vrucht dragen. Wat we doen moet effect hebben. Als we bidden moet er iets veranderen, als we voor genezing bidden moet er toch minstens verbetering optreden, maar daar moeten we geen genoegen mee nemen.  Er is meer. Als we de straat op gaan om te evangeliseren, moeten we niet alleen het evangelie verkondigen, we moeten de oogst binnen halen en zielen winnen, mensen tot Jezus leiden. Als we prediken moeten er mensen worden veranderd. Gebeurt dat allemaal niet, dan moeten we het lef hebben ons en onze manieren onder de loep te nemen. Want we moeten vrucht dragen. Niet vanuit een kramp en prestatiedwang, maar omdat Jezus het zegt. En Hij geeft ook aan hoe: als we in Hem blijven en Zijn Woorden, de Bijbel, in ons blijven, dan dragen we veel vrucht. Anders verdorren we en zijn we nutteloos. Als je ergens een tak vanaf snijdt dan gaat die, na verloop van tijd dood. Je kunt het nog we even volhouden door hem in een vaas te zetten, maar ook dat houdt het, op den lange duur niet. Het verdort. En dan gooien we het weg, zo eenvoudig is het voorbeeld wat de Here Jezus hier gebruikt. Wie geen vrucht draag moet zich dus afvragen: ben ik wel in Hem? Durven we dat? Want het is wel maatstaf. Ook in het Koninkrijk van God is efficiëntie belangrijk. Brengen de dingen die we doen, waar we veel energie in stoppen, vrucht voort? Is het meetbaar wat we doen? Het klinkt misschien niet vroom, maar dat is wel wat Jezus ons hier zegt: wees vruchtbaar. Laat datgene wat je doet effect sorteren. Natuurlijk mag je leren. De discipelen deden er drie jaar over. Maar toen ze eenmaal bekrachtigd werden met de Heilige Geest, kwamen de vruchten pas echt. Nog twee weken tot Pinksteren: Heer leer Uw Kerk dat ze in U blijft en veel vrucht draagt. In Jezus Naam!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.