Vreugde

Comment 1 Standard

Wees niet bedroefd, want de vreugde van de HEERE, dat is uw kracht. — Nehemia 8:10http://dawo.nl/?p=5166

Lezen: Nehemia 8:-11

Als onze voorganger morgen zou aankondigen dat de dienst van volgende week om 5u. ’s ochtends zou beginnen en we tot de middag onderwijs uit de wet van Mozes zouden krijgen, denk ik dat er weinig tot geen response zou zijn. Toch is het wat hier gebeurt. En als dan de boekrol wordt geopend, gaat heel het volk staan. Uit respect voor het Woord. Ze hebben hier trouwens zelf om gevraagd. Maar bij het horen van het Woord raakt men bedroefd en knielt neer, in verootmoediging. Men beseft dat het volk gezondigd heeft en de ballingschap verdient. Maar de tempel is klaar, de muren van Jeruzalem hersteld.

Het kan en mag ons tot droefheid brengen, wanneer we beseffen dat we zondige mensen zijn. We worden daardoor aan onszelf ontdekt. Maar we mogen daar nooit in blijven liggen. Nehemia roept het volk op om naar huis te gaan, wat lekkers te maken en dat de delen met hen, die het minder hebben. Een feest is geboren, het Loofhuttenfeest. Dan spreekt hij deze mooie woorden: de vreugde van de HERE, van JHWH, is jullie kracht, sterkte, toevlucht. 

Wanneer we beseffen dat we van onze zonden zijn verlost en vrijgekocht door het kostbare bloed van Jezus, dan is er geen ruimte meer voor verdriet, maar juist van blijdschap. Want het Koninkrijk van God bestaat niet uit eten en drinken, maar uit vrede, gerechtigheid en blijdschap door de Heilige Geest. Rom. 14:17 Heb je wel eens gelachen in de Geest? Mensen, die dat hebben meegemaakt getuigen vaak van een diepe, emotionele genezing van een gebied waar men altijd veel verdriet om had.

De vreugde van HERE, vreugde in de hemel als één zondaar zich bekeert. Daar krijg je kracht, energie van. Want de blijdschap die U mij geeft, is meer en groter dan die de wereld geeft. Zullen we dat op zondag, maar zeker in de rest van de week eens uit gaan stralen? Wat er ook gebeurt, de vreugde van de HERE is mijn kracht! 

Een gedachte over “Vreugde

  1. Pingback: Vreugde |

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.