Onbeperkt houdbaar

Leave a comment Standard

De Koning nu der eeuwen, de onvergankelijke, de onzichtbare, de alleen wijze God, zij eer en heerlijkheid in alle eeuwigheid. Amen. — 1 Timoteus 1:17http://dawo.nl/?p=5168

Lezen: 1 Tim. 1: 12-17

God is dood, schreef Nietsche,maar nu is hij het zelf en wij weten dat Jezus leeft, dat God, de Vader, leeft, door de Heilige Geest, Die in ons leeft. Dus niet alleen door geloof, maar ook door ervaring weten we dat Hij (er) echt is. Paulus komt ook tot deze ontdekking op de weg naar Damascus. Daar heeft hij een ontmoeting met de Enige Ware God, gemanifesteerd in Zijn Zoon, Jezus, Die hij vervolgde, omdat hij Zijn gemeente, Zijn Lichaam, vervolgde. Paulus noemt zich de grootste zondaar en is, ook hier weer, diep onder de indruk van Gods genade. Daarom eindigt hij deze episode met deze geweldige lofprijzing, doxologie. Want God is de Koning der eeuwen, de onvergankelijke, de onzichtbare, de alleen wijze God. Er is gewoon niemand anders, die ook maar aan Hem kan tippen. In de verste verte niet. Dat is wanneer we Gods vergevende genade hebben ervaren. Dan weten we dat we zondaars waren, maar nu zijn gered voor de eeuwigheid. Wanneer je altijd maar in dat zondaarsbesef blijft hangen, kom je nooit een stap verder. Want dan zit je maar te klagen en te jeremiëren hoe slecht je bent enz. Wel als je dat nog steeds bent wordt het tijd dat je je bekeert. Want Gods genade is er juist om je uit de veroordeling te trekken en te brengen in het licht van Zijn vergeving. Zondaar was ik, maar gered ben ik, door het bloed van Jezus, dat mij witter wast dan sneeuw, zuiverder maakt dan witte wol. Mij rechtvaardigt in de ogen van God. God, die een God van toorn was, maar al Zijn toorn heeft uitgegoten op Zijn Zoon, opdat iedereen, die in hem gelooft, niet meer onder die toorn hoeft te leven, maar een liefdevolle, wachtende Vader ontmoet, die reikhalzend uitkijkt naar waar Zijn kind nu eindelijk blijft. Kom tot de Vader, door de Zoon en ontvang die vergevende, rijke  genade. En als je daaruit gaat leven ontvang je de kracht om af te rekenen met zonden, verkeerde gewoontes etc. door de Heilige Geest. Dat is het Goede Nieuws, dat we op de straten en pleinen mogen verkondigen. Dat is het Goede Nieuws wat levens vernieuwt en herstelt, dat is het Evangelie van Jezus Christus. Paulus besefte dat en barstte uit in lofprijs. Hij schreeuwt het vanaf het papier(us): de enige ware God, Hem is alle eer en alle macht en majesteit, voor eeuwig. Als we zo deze nieuwe week ingaan, dan weten we, dat hij met ons is, alle dagen, voor eeuwig en dat Hij Dezelfde is en onbeperkt houdbaar. Nooit over de datum, maar iedere dag ons weer overstroomt met kersverse liefde. Zo’n God dienen wij, hebben wij als Vader, Die gun je toch iedereen? 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.