Onderdanig

Leave a comment Standard

Herinner hen eraan dat zij de overheden en machten onderdanig behoren te zijn, dat zij hun gehoorzaam zijn en dat zij tot elk goed werk bereid zijn, dat zij niemand belasteren, niet strijdlustig zijn maar welwillend, en alle zachtmoedigheid bewijzen aan alle mensen. — Titus 3:1-2http://dawo.nl/?p=5173

Lezen: Titus 3:1-11

Deze tekst is volgens mij speciaal voor alle Nederlanders geschreven. Want als er een volk is dat dwars en ongehoorzaam is, dan zijn wij het wel, die burgerlijke ongehoorzaamheid tot kunst hebben verheven en laster tot poëzie. Het past ons dan ook ons op dit punt te verootmoedigen en plaatsvervangend schuld te belijden. Hier hebben we allemaal bekering nodig. Denk alleen al aan het lasteren. Hoe vaak worden mensen met een speciale zalving niet verketterd onder het mom van dat we dwaalleer aan de kaak moeten stellen? Men kent de personen niet eens en heeft nauwelijks tijd genomen om te bestuderen wat men vertelt. Zoals ik gisteren al zei, zijn we op de Presence conferentie in Nijkerk. In best wel omstreden gezelschap, als je de reacties moet geloven. Rondom ons heen vinden verschillende manifestaties plaats, die ik niet altijd begrijp. Maar wie ben ik om te oordelen? Ik ervaar daar mannen van God, vol van het vuur van de Heilige Geest, met maar één passie: Europa zal worden gered (www.esbs.org) en het groot maken van de Here Jezus. Wie ben ik om te oordelen. Kijk naar de vrucht op iemands werk. De eerste avond meer dan 50 mensen genezen van pijn die ze soms al jaren bij zich droegen, gisteren massale bevrijding van mensen die zich opressief voelden na een traumatische ervaring. Honderden gingen naar voren. God is hier aan het werk en laten we dat zegenen!

Ja gehoorzaamheid aan de overheid, ook dat is een staaltje waar we last van hebben. Want wij vinden dat helemaal niet nodig. Ik heb het al eens eerder gezegd, volgens mij krijgen we de rebellie met de moedermelk ingedronken. Bij gehoorzaamheid denken we meteen aan een spuitjeslucht. Doe maar waar je zin in hebt, en we zijn eigengericht. Maar Titus krijgt de opdracht om de gemeente dat juist te leren, tot elk goed werk bereid. En zachtmoedigheid, dat wat we van Jezus mogen leren en wat de Heilige Geest bij ons wil laten groeien. Rebellie heeft niets met stoerheid te maken. We moeten juist bidden voor onze, demissionaire, regering en de formatie zegenen, waar ook duistere machten zich in mengen. Als we dat doen, schrijft Paulus aan Timotheüs, doen we dat opdat we een goed klimaat hebben om de blijde boodschap te kunnen delen met anderen. Dat gaat mij aan het hart, dat weet je inmiddels wel. Want God is goed en dat moet iedereen weten. Laten we ons dus bekeren van rebellie en die geest verwijderen uit ons leven en ons land en onze monden en sociale media gebruiken om te zegenen in plaats van af te breken. Tot eer van de Naam van  Jezus!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.