Echtheid

Leave a comment Standard

Laat de liefde ongeveinsd zijn. Heb een afkeer van het kwade en houd vast aan het goede. Heb elkaar hartelijk lief met broederlijke liefde. Ga elkaar voor in eerbetoon. Wees niet traag wat uw inzet betreft. Wees vurig van geest. Dien de Heere. — Romeinen 12:9-11http://dawo.nl/?p=5176

Lezen: Rom. 12:9-21

Zomaar wat losse vermaningen, aanmoedigen van Paulus aan de Romeinen in zijn prachtige brief. Maar wel dingen die toen van belang waren, maar nu nog onverminderd. Het gaat om echtheid. De wereld, zij die niet geloven, hebben dat al snel door. Waarom haken mensen af van de kerk? Vaak omdat ze een slechte ervaring hebben met ‘kerkmensen’ Huichelaars, is dan het woord wat je vaak hoort en dat is het woord wat hier ook wordt gebruikt. Velen zijn nog uit op eigen gewin, hun titel, hun positie, i.p.v. de zelfopofferende liefde, die we van de Here Jezus als voorbeeld hebben gekregen. We hebben een cultuur nodig van eer. Het eren van mensen, niet omdat ze zo goed zijn, maar omdat we allemaal broeders en zusters zijn. Velen zijn bescheiden. Als je iemand complimenteert met iets wat ze gedaan hebben, zeggen we vaak: O het was Jezus door mij heen. Bill Johnsen zei van de week: ‘nou, zo goed was het nu ook weer niet 😉 maar we moeten elkaar respecteren, complimenten in ontvangst leren nemen, maar zeker ook uitdelen. Dat is een cultuur van eer, daar moeten wij, calvinistische Nederlanders nog wel aan wennen! We kraken elkaar liever af…..

En dan vurig van Geest de Here dienen. Kokend, bruisend, staat er. Sprankelend. Vol van de Geest is niet saai, het is avontuurlijk. Het is iedere dag vragen of de Heer je ogen wil openen voor het moment waarop Hij door ons heen wil werken. En dat is niet saai, dat is bere spannend. Als wij koken en bruisen voor Jezus, dan worden we aantrekkelijke christenen. Voortrekkers in cultuur, in zaken, in wat we maar ook ondernemen. Al wat hij onderneemt gelukt, belooft Psalm 1. Daarom moeten we, op een goede manier, een haantje de voorste zijn, niet afwachten maar doen, afgestemd op Gods stem en geen mogelijkheid laten liggen. 

Onze echtheid zal mensen aantrekken, zoals onechtheid, huichelarij, mensen afstoot. Wij verlangen naar echtheid, zingen we, bewerk het diep in ons hart, Heer wees welkom met Uw Geest! En steek ons in de fik, U verafschuwt lauwheid, ik wil kokend heet zijn, voor Jezus!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.