Kracht

Leave a comment Standard

De HEERE is mijn kracht en mijn psalm, want Hij is mij tot heil geweest. — Psalmen 118:14http://dawo.nl/?p=5185

Lezen: Psalm 118

Heb je dat wel eens , dat je wakker wordt met een lied in je hoofd? Of dat je iets hebt meegemaakt, bent aangeraakt en dat je niets anders kunt dan de HERE groot maken? Dat heeft de schrijver van deze Psalm nu ook. De HERE is mij tot hulp en sterkte, Hij is mijn lied, mijn psalmgezang, Hij was het die mijn heil verwerkte, daarom loof ik Hem, mijn leven lang! (Berijmde versie) 

En ja, Hij is het waard, want op Golgotha werd alles betaald. Het woordje heil heeft niet alleen maar redding, behoud in zich, maar zoveel meer, zelfs geluk en welvaart. En dat alles werd betaald met het kostbare bloed van onze Heiland. Dat niet willen ontvangen is alsof je een kostbaar geschenk uit Zijn hand slaat. God heeft zoveel meer voor ons in petto dan wij ook maar kunnen bidden of beseffen. Wij zijn Zijn kinderen en daar wil Hij goed voor zorgen. Hij wil ons zelfs verwennen. Het enige wat Hij wil is dat we Hem erom vragen. Vers 5 leert ons dat. Uit de benauwdheid tot Hem roepen, dan komt Hij te hulp. En roepen doe je niet zachtjes, dat doe je met stemverheffing! Net zo goed als je Hem looft met luider stem. Vers 15 is berijmd: men hoort der vromen tent weergalmen – ik gebruikte dat wel eens als men vond dat ik de radio te hard had staan 🙂

Maar iedereen mag het horen toch? We hebben een boodschap die de moeite waard is. Dat er redding, verlossing, bevrijding en genezing is voor iedereen, die zijn hoop op Hem bouwt. En die komt nooit beschaamd uit! Zing je mee vandaag?  

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.