Tekort

Leave a comment Standard

En als iemand van u in wijsheid tekortschiet, laat hij die dan vragen aan God, Die aan ieder overvloedig geeft en geen verwijten maakt, en ze zal hem gegeven worden. — Jakobus 1:5http://dawo.nl/?p=5194

Bij God is nooit een tekort. Volgens mij komt dat in Zijn woordenboek niet voor. Neem nu de schepping. Hij schiep niet een paar sterren, nee onnoemelijk veel. Niet een of twee bloemensoorten, ook ontiegelijk veel, enzovoort. Dat geldt ook voor wijsheid, die is bij Hem ook ruim voorradig en Hij wil er van uitdelen. Aan ons, als we tekort komen. En dat niet alleen in geestelijke dingen. Nee, ook gewoon in het praktische leven van alle dag mag en kan je Hem erin betrekken. Hij is je Vader, weet je nog? Als ik een probleem heb met mijn planning, dan praat ik erover met de Heer en dan voorziet Hij, vaak op een heel bijzondere wijze. En we hebben de Heilige Geest in ons. De Helper bij uitstek. Ik heb het al vaker gezegd, Trooster is een te beperkt beeld van Hem, Hij is zoveel meer. Ook in wijsheid kan Hij ons helpen, zelfs in bovennatuurlijke wijsheid. Woorden van kennis, maar ook dat je al weet hoe dingen gaan lopen en daar dan op anticipeert, dus wijsheid. God is niet alleen maar God op zondag, iedere dag, iedere uur is Hij bij ons en wil bij ons betrokken zijn. Dat is toch een geweldig iets. Daarom hoeven we ons nergens zorgen om te maken, is het zelfs een gebod om dat niet te doen. Als er iets is, vraag het Hem. Voorraad genoeg en Hij geeft het zonder dat wat wij altijd zeggen: ‘zie je nou wel? Ik zei het toch!’ Nee Hij geeft het, zonder verwijt, mild en overvloedig.

Gewoon gaan doen en er gaat een wereld voor je open!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.