Mondaymorning Blues

Leave a comment Standard

Ik sla mijn ogen op naar de bergen, vanwaar mijn hulp komen zal. Mijn hulp is van de HEERE, Die hemel en aarde gemaakt heeft. — Psalmen 121:1-2http://dawo.nl/?p=5197

Lezen: Psalm 121

Veel mensen hebben last van de maandagmorgen blues. Weer een nieuwe week. Weer aan de slag. Ze zien er als een berg tegenop. Ik had vroeger een oom, die mij op zondagmiddag eens vroeg: Arie jongen, ruik jij het ook? Ik was toen nog een jong manneke en snoof eens diep. ‘Ik ruik niks, Oom Wim, zei ik. ‘Ikke wel, ik ruik de maandag al’ zei hij, chaggerijning. Zijn zondagmiddag was al verbruid door de gedachte aan maandag…. 

Er zijn mensen die leven van kerkdienst naar kerkdienst, ooh, de gemeente. En het is zeker geweldig als je een goede gemeente hebt, waar aandacht voor je is, waar je gebed ontvangt als dat nodig is, waar je kunt groeien en waar de ‘gemeenschap der heiligen’ als een familie functioneert. Maar de gemeente mag en kan nooit de plaats van de Here Jezus innemen. Want waar is je geloof, als je gemeente wegvalt? Velen zitten teleurgesteld thuis, omdat ze hun hoop hadden gevestigd op de voorganger en toen het met hem mis ging, was er niets meer over, waren ok zij de weg kwijt… 

God wil dat we zelf sterke en volwassen gelovigen, zo je wilt christenen, gezalfden, zijn, die het alleen van Hem verwachten. Onze hulp is van de HERE de hemel en aarde gemaakt heeft. Dus niet zomaar iemand, die ergens voor doorgeleerd heeft, nee, de Schepper van Hemel en Aarde, de Almachtige, de Eeuwige, de Getrouwe, de Onveranderlijke (denk aan gisteren) 

Hoe hoog je berg ook kan zijn waar je vandaag en/of deze week tegenaan kijkt, Die almachtige God is in je door Zijn Heilige Geest. Die gaat dus overal met je mee: naar die vervelende baas of collega, die vervelende klas, die je pest, naar de oncologie voor je zoveelste chemo, waar je ook gaat, Hij is bij ons, dag en nacht en heeft beloofd ons nooit te begeven en nooit te verlaten. Zeg het tegen jezelf, zoals de psalmist dat ook deed: ik kijk naar de bergen en verwacht mijn hulp van de Here, die de hemel en aarde gemaakt heeft. En vraag de Heiige Geest om je weerbaar te maken in moeilijke situaties, je bij te staan en je kracht te geven. En dat wil Hij, want dat is Zijn taak: degene die erbij geroepen wordt. Hij staat als te ware te popelen!

Met Hem verdwijnt de maandagmorgenblues als sneeuw voor de zon en wordt het: geweldig, het is weer maandagmorgen. Laat mij zien, Heer, waar ik vandaag en deze week een licht(je) kan zijn voor een ander. Gebruik mij voor Uw glorie!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.