Hebzucht

Leave a comment Standard


En Hij zei tegen hen: Kijk uit en wees op uw hoede voor de hebzucht. Immers, al heeft iemand overvloed, zijn leven behoort niet tot zijn bezit. — Lucas 12:15http://dawo.nl/?p=5202

Lezen: Lucas 12:13-21

Hebzucht is het altijd maar meer willen hebben, zoals de boer in de gelijkenis die de Here Jezus verderop vertelt om deze tekst te illustreren. En het spreekwoord zegt: het bezit van de zaak is het eind van het vermaakt 

Schatten in de hemel moeten we verzamelen zegt de Here Jezus, en waar je schat  is, daar zal ook je hart zijn. De hemel gaf ons haar grootste schat, dat is Jezus Zelf. Al Zijn hemelse rijkdom legde Hij af, opdat wij rijk zouden zijn in Hem. In Hem bezitten we alles, Hij is mijn Herder, ik heb alles wat ik nodig heb. En Hij is mijn grootste Schat!

Zorgt God dan niet voor ons, o ja, zeker wel. Maar hij zorgt er ook voor dat het niet tussen ons en Hem in kan komen te staan. Er zijn zoveel dingen in ons leven, die ons af kunnen houden van (onze groei in) God. En de tegenstander wil niets liever dan dat we niet groeien in geloof, in autoriteit, in koninkrijkszaken. Rijkdom kan een oorzaak zijn, waardoor je teveel gefocust bent op meer. Ik wil ook meer, maar dan van God. Grotere wonderen, meer zielen zien worden gered, grotere doorbraak. Daar is vaak ook veel geld voor nodig, maar het begint bij overgave.

We in niet meer van onszelf. We zijn gekocht en betaald met het kostbare bloed van de Here Jezus. Ik behoor Hem toe! 

Gebruik mij, Heer, vooor Uw glorie!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.