Correctie

Leave a comment Standard

Mijn zoon, verwerp de vermaning van de HEERE niet en heb geen afkeer van Zijn bestraffing. Want de HEERE straft wie Hij liefheeft, zoals een vader doet met de zoon die hij goedgezind is. — Spreuken 3:11-12http://dawo.nl/?p=5204

Lezen: Spreuken 3:1-12

Het lijden in de wereld, waarom laat God dat toe? Kan Hij er geen einde aan maken? En het lijden in iemands leven, dan? Toch net zo goed. Straf, zo ziet men dat vaak. De tuchtiging des HEEREN. Maar is dat wel zo? 

Toen Jezus stierf aan het kruis riep Hij het uit: Het is volbracht! Het is betaald! De rekening is voldaan met Zijn Eigen bloed!  Op dat moment verzoende Hij de wereld met God en betaalde Hij voor de zonden van de gehele wereld! ook voor die van ons, maar ook die van alle ongelovigen! Niemand mist het koninkrijk van God omdat hij gezondigd heeft, maar omdat hij niet gelooft. De duivel is degene die ons de gevolgen van de zonden doet voelen. Wij moeten zorgen dat we geen open deuren hebben waardoor hij en zijn trawanten kunnen binnenkomen.

Maar als we hardnekkig zijn en in zonden blijven hangen, dan kan het zijn dat God ons corrigeert. Niet, nee nooit met ziekte en pijn of lijden. Welke Vader zou Zijn kind zoiets aandoen? Geen enkele toch? En vaders die hun kinderen mishandelen hebben hulp nodig, net zo hard als de kinderen. Nee God straft je niet met ziekte. Dat zou wat zijn, zeg. Wat heb jij? Zo, dan heb je vast wel zwaar gezondigd! Zie je het voor je? Nee, toch?

Als Hij dat doet dan doet Hij dat liefdevol om ervoor te zorgen dat we tot ons doel komen in ons leven. Hij wil dat we boven onszelf uitstijgen, op de thermiek van de Wind, de Heilige Geest, zoals een adelaar dat doet, zonder inspanning…..

Als we correctie nodig hebben mogen we dat ondergaan om er van te leren. God is onze Vader, Die dat mag doen, de Enige eigenlijk, daar heeft Hij andere mensen niet bij nodig…..   Laat je corrigeren, voor je eigen bestwil. We zijn tenslotte kinderen en geen bastaards! 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.