Spreek genade

Comment 1 Standard

Nieuwe post op handelingen 2000nu

Spreek genade

Door Arie de Paauw

Laat er geen vuile taal uit uw mond komen, maar wel iets goeds, dat nuttig is tot opbouw, opdat het genade geeft aan hen die het horen. — Efeziers 4:29http://dawo.nl/?p=5207

Lezen: Efeziers 4:17-32

In het kader van het ‘Gij geheel anders’ (vers 20 NBG) vandaag iets over ons spreken. Niet wat je mond ingaat, maar wat er uitkomt maakt de mens onrein, zei de Here Jezus. En dat gaat niet zozeer over wat we eten, dan wel over wat we spreken. Liederlijk woord, staat er in een vertaling en ik weet nog dat eenjonge knaap eens zei: we mogen toch wel zingen? Liederlijk, vuile taal. Dan denken we natuurlijk eerst aan schuine moppen, maar ook seksueel getinte insinuaties. En dat doen wij natuurlijk nooooit 🙂 Maar trek het eens dichterbij? Het tegenovergestelde wat we wel moeten doen is iets goeds zeggen, dat nuttig is tot opbouw. De vuile taal is dus iets slechts, wat afbreekt. En wat zijn we, met zijn allen, daar goed in. En het gaat soms zo vroom… je begint een discussie op facebook en voor je het weet wassen we elkaar de oren in plaats van de voeten. En het nut? Niets, alleen maar verdeeldheid, want Jantje vindt zus en Pietje vindt zo. Om nog maar te zwijgen van het zwart maken van geestelijke leiders, voor je het weet is iemand een dwaalleraar. Je verwijderd de vriendschap en klaar is kees. Maar er is boosheid en het heeft afgebroken. Of we spreken slecht van mensen, heel genuanceerd, maar het vuil is gespuid.

Laten we ervoor waken en positief spreken. Er is altijd wel iets posities aan iemand te vinden. Als men bij je komt met iets negatiefs, probeer dat zo om te draaien. Iedereen van ons heeft genade nodig, als we dat gaan zaaien, zullen we het ook oogsten.

Spreek genade, spreek positief. Want wij zijn GEHEEL ANDERS. Dat je niet de gehele ganse dag loopt te getuigen snap ik, maar juist in deze kleine, nou zo klein is het niet, dingen kunnen wij het verschil maken. Vroeger had je van die armbandjes met WWJD erop: What Would Jesus Do? Om je er aan te herinneren wat Hij zou doen. Zal ik eens een nieuwe rage starten: Totally Different? Gij geheel anders, ook in je praat!

Arie de Paauw | juni 29, 2017 om 5:03 am | Categorieën:Uncategorized | URL: http://wp.me/p5NqWK-j9

Reageren Bekijk alle reacties Like
Abonnement opzeggen om geen berichten meer te ontvangen van handelingen 2000nu.
Verander je e-mail instellingen in Beheer abonnementen.

Problemen met klikken? Kopieer en plak deze URL in je browser:
https://handelingen2000nu.wordpress.com/2017/06/29/spreek-genade/

Bedankt voor het gebruiken van WordPress.com

Een gedachte over “Spreek genade

  1. Pingback: Spreek genade |

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.