Volheid van God

Leave a comment Standard

Want in Hem woont heel de volheid van de Godheid lichamelijk. En u bent volmaakt geworden in Hem, Die het Hoofd is van iedere overheid en macht. — Kolossenzen 2:9-10http://dawo.nl/?p=5208

Lezen: Kolossenzen 2:4-15

Toen de Here Jezus, als kind, naar de aarde kwam, heeft Hij, volgens Fillipenzen, alle goddelijkheid afgelegd. Hij was volledig mens, uitgezonderd de zonde. Toen Hij als 30 jarige de doop in de Heilige Geest ontving, na Zijn doop in water, begon Hij pas aan Zijn bediening. Het enige wat we voor die tijd weten van Hem, is dat Hij gehoorzaam was, aan zijn ouders en aan Zijn hemelse Vader. Na die beide dopen trekt hij binnen drie jaar het hele land door ‘terwijl Hij goeddeed en allen die door de duivel overweldigd waren, genas, want God was met Hem’ (Hand. 10:38).

Op het moment van Zijn Doop in de Geest kwam dus de gehele volheid Gods in Hem wonen. En net zoals dat bij Jezus plaats vond, vindt dat ook bij ons plaats als we de Heilige Geest ontvangen. Er is nogal verwarring over wanneer de Heilige Geeest nu in je woont. Ik merkte dat vorige week ook al, toen het over dat onderwerp ging. Op het moment dat we tot geloof komen, Jezus uitnodigen in ons hart, komt Hij, in de hoedanigheid van de Heilige Geest in ons ‘hart’ En dat is geweldig, op dat moment zijn we gered, behouden, zalig, zo je wilt. En dat is genade van God. Daar hoef je niets voor te doen! Alleen de deur te openen en Hem binnen te laten. (Openb 3:20)

Maar ons hart is te krap voor de Heilige Geest, Hij wil meer van ons, Hij wil ons helemaal. Op het moment dat we  ons gehele leven voor Hem openzetten, ook de plaatsen die we voor iedereen verborgen houden, kan Hij ons doorstromen, verfrissen, reiningen en heiligen. Dan komt Zijn Geest volledig in ons wonen. Dan zijn we mobiele Tempels van de Heilige Geest. Dan zijn we gedoopt met Dezelfde Kracht, Die Jezus uit de dood deed opstaan. Dan woont dus ook de volheid Gods in ons! Vind je het dan verwonderlijk dat mensen soms niet meer kunnen blijven staan? Of uitzinnig van vreugde worden? 

Die doop van Kracht ontvang je om uit te delen, om te gaan wandelen als een discipel van Jezus. Alleen daardoor kunnen wij dezelfde werkend doen die Jezus deed. Vol zijn van de Heilige geest betekent dat je niet meer kunt stoppen en vol vuur het evangelie verkondigt, de zieken geneest, de straat op gaat en de gebondenen bevrijdt. In diezelfde kracht, Die Jezus ook had. Hij is het hoofd, wij zijn het lichaam. En het lichaam moet doen wat het hoofd zegt: Ga en predik en genees! Alleen door de zalving van de Heilige Geest kunnen en mogen we dat. Dan hebben we die autoriteit om, samen met Hem, iedere overheid en macht in de geeestelijke wereld de wacht aan te zeggen. Ik verlang naar meer van die kracht, dat die meer openbaar wordt in de kinderen Gods, in jou en mij! Morgen gaan we in die kracht de straat op in Rotterdam om te bidden voor de zieken en de verlorenen bij Jezus te brengen. Verlang je daar ook naar? Kom dan! Meer info: www.arbeidersindeoogst.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.