Hij doet het!

Leave a comment Standard

En moge de God van de vrede Zelf u geheel en al heiligen, en mogen uw geheel oprechte geest, de ziel en het lichaam onberispelijk bewaard worden bij de komst van onze Heere Jezus Christus. Hij Die u roept, is getrouw: Hij zal het ook doen. — 1 Tessalonicenzen 5:23-24http://dawo.nl/?p=5210

Lezen: 1 Tessalonicenzen 5:23-28

We hebben een trouwe God, Die, wat Hij belooft, ook doet. Zo eenvoudig is het. Als je door Hem geroepen bent, dan geeft Hij je de kracht, de middelen en alles wat je verder ook maar nodig hebt om in die roeping te wandelen. Als eerste is daar natuurlijk altijd de Heilige Geest. Zonder Hem kun je eigenlijk helemaal niets, dus ook gewoon maar niet proberen. Hij is de ‘Erbij Geroepene’ onze Eerste  Hulp Bij Uitvoering. Probleem is vaak dat we Hem vaak onze EHBO laten zijn en Hem erbij roepen als het mis gegaan is.

God is ook de God van de Vrede, JHWH Shalom, daarom is het goed om wanneer je iets doet, daar dan ook vrede over te ervaren. Als er onrust is moet je checken waar die vandaan komt. Komt dat omdat je uit je comfort zone moet? Dan is het goed, komt dat omdat de tegenstander niet wil dat je die kant op gaat, omdat hij dan last van gaat krijgen, beter. Maar ervaar je de echte vrede van God en de rust wanneer je de beslissing genomen hebt, dan weet je: ik ben in Zijn Wil! 

En Hij zal er alles aan doen dat zowel onze geest, ziel en ons lichaam onberispelijk bewaard zullen blijven tot de komt van de Here Jezus. Daarom, als je zeker weet dat God je voor een bepaald taak geroepen heeft, mag je ook zeker weten dat hij zal voorzien in alles wat je nodig hebt. Zowel geestelijk, lichamelijk, en dat Hij je ziel rust geeft. Velen wandelen in een bediening die hun roeping niet is. Gevolg: stress, burn-out, depressie. Als je wandelt in je roeping ervaar je vrede en voorziening. Niet dat er dan geen strijd is, zeker wel, als die er niet is mag je jezelf afvragen of je wel de goede richting op gaat. Maar in die strijd weet je altijd weer de rust bij God te vinden. In het oog van de storm is er vrede, de Vrede van God, die alle verstand te boven gaat.

Zo mogen we ook vandaag weer opgaan naar een gemeente, om daar gevoed te worden en bij te tanken, want voor ons ligt een week, waarin we weer in onze roeping en bediening, die iedere christen heeft, die van de verzoening, te wandelen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.