Bitterheid

Leave a comment Standard

Jaag de vrede na met allen, en de heiliging, zonder welke niemand de Heere zal zien. Zie erop toe dat niemand achteropraakt in de genade van God, en dat er geen enkele wortel van bitterheid opschiet en onrust veroorzaakt zodat daardoor velen bezoedeld worden. — Hebreeen 12:14-15http://dawo.nl/?p=5211

Lezen: Hebreeen 12:1-17

Het straalt van sommige mensen af: bitterheid. Teleurstelling in het leven,vooral door andere mensen veroorzaakt. Men begrijpt vaak niet dat zo’n houding je ziek maakt. Daarom staat er ook in deze brief, dat het je bezoedeld. Je wordt erdoor vervuild, misvormd zelfs. In de bevrijdingen die wij mogen doen is een van de stappen het vergeven van mensen, die de betrokkene kwaad hebben  gedaan. Doen we dat niet, dan is er een open deur, een rechtmatige grond, voor kwelling van boze machten. Je raakt dan achterop in de genade, want als wij onze schuldenaren niet vergeven, kan ook met Zijn genade niet bij ons komen, leert de Here Jezus ons in het Onze Vader. Bitterheid is als een bacterie, die zich in je vreet en je niet meer loslaat, omdat hij steeds weer voedsel krijgt uit onze boosheid en onvergevingsgezindheid. Vergeven is niet dat je zegt dat het niet erg was. Vergeven is dat je er voor kiest, juist omdat het erg was, om het de ander toch niet aan te rekenen. Juist door de ander niet te vergeven, blijft die macht over je houden en tekens wanneer je weer aan die peroon denkt, of de situatie, wordt er weer een mes in je maag omgedraaid.

Vergeven begint bij je wil. Alhoewel je emoties misschien ‘Nee!’ schreeuwen, kies je ervoor om die persoon te vergeven. En dan kan God erbij en komt je te hulp. Dat hoort dus allemaal bij de vrede najagen met allen, dus iedereen. Voor zover het van ons afhangt. En heiliging, apart zetten, heilig leven, weet je nog: Totaal Anders, misschien gek of vreemd, maar wel anders en dan juist het verschil makend. Daartoe zijn we in de wereld geroepen, om het verschil te maken. Je afdeling, je klas, de plaats waar je werkt is anders, omdat jij anders bent. Blijf op Hem zien, ervaar de kracht van de Geest en maak het verschil. Doordat Hij in ons woont kunnen we dat!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.