Onsterfelijk

Leave a comment Standard

Hij Die als enige onsterfelijkheid bezit en een ontoegankelijk licht bewoont; Hem heeft geen mens gezien en niemand kan Hem ook zien. Hem zij eer en eeuwige kracht. Amen. — 1 Timoteus 6:16http://dawo.nl/?p=5212

Lezen: 1 Timoteus 6:11-16

Niemand heeft ooit God gezien. Ook Mozes en Elia niet, God verborg zich, bedekte hun gelaat en ze zagen alleen de achterkant. Niemand kan God zien en blijven leven. Hij is en blijft ontzaggelijk Heilig. Maar door de Here Jezus hebben we gezien hoe Hij is: vol liefde en bewogenheid, op zoek naar mensen die verloren zijn, hen genezende en reddend. Hij is onsterfelijk, omdat Hij God is. Jezus kon sterven omdat Hij mens werd en al Zijn goddelijkheid had afgelegd, maar omdat er niets kwaad in Hem te vinden was, kon de dood Hem niet vasthouden. Want het loon van de zonde is de dood en de enige zonden die Hij had, waren die van ons, maar die had Hij op het kruis gedragen. Halleluja! God woont in een ontoegankelijk licht. Ook daar kan geen mens bestaan. Alleen als we sterven en bij Hem horen kunnen en mogen we daar naar binnen. Dat zal heerlijk zijn, altijd bij Hem, maar wee degene, die Hem niet hebben aangenomen! Laat ons dat aan het hart gaan, dat mensen die de Here Jezus niet kennen voor eeuwig buitengesloten zullen blijven!

We hebben een Heilige God, die zeer te vrezen is, niet dat we bang voor hem moeten zijn, dat is wat anders. De Here vrezen is ontzag voor Hem hebben, diep respect. Dat is Hij waard. Alle eer en eeuwige kracht komt Hem toe. En die wil Hij weer uitdelen aan ons, Zijn kinderen. Want die kracht is de Heilige Geest, Die in ons woont. Door de Here Jezus is de Eeuwige, Ontoegankelijke, toegankelijk geworden en kunnen we, zomaar, bij Hem binnenlopen met al onze zorgen en noden. Dat is toch helemaal geweldig?! 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.