Dood

Leave a comment Standard

Als wij nu met Christus gestorven zijn, geloven wij dat wij ook met Hem zullen leven. Wij weten toch dat Christus, nu Hij is opgewekt uit de doden, niet meer sterft. De dood heerst niet meer over Hem. — Romeinen 6:8-9
http://dawo.nl/?p=5213

Lezen: Romeinen 6:1-14

Ik ben dood, morsdood. Ik ben namelijk met Christus gestorven. Op het moment dat ik mijn leven aan Jezus gaf, stierf ik, aan mezelf. Maar ik leef ook, omdat ik met Hem begraven, door de doop, weet je nog?, en ook ben opgestaan. Hij gaat niet meer dood, Jezus leeft in eeuwigheid. En feitenlijk, ga ik dat ook niet meer. Wanneer het aardse leven uit mij verdwijnt, leef ik in het hemelse verder. Dat is het vooruitzicht dat ieder kind van God heeft. ‘Het blij vooruitzicht dat mij streelt, Ik zal, ontwaakt, Zijn lof ontvouwen! 

Als we dit gaan beseffen, dan zijn we ook dood vooor de zonde. Iemand, wiens begrafenisauto door rood rijdt, krijgt nooit de bekeuring, maar degene die achter het stuur zit wel! Dat is geweldig om uit te leven. Daarom zijn we ook onder de genade en niet meer onder de wet. Iemand die dood is, hoeft zich niet meer te verantwoorden voor de wet. Al mijn zonden en tekortkomingen zijn weggedaan, vergeven. Want ik leef niet meer, maar Christus leeft in Mij (Gal.2:20)

De dood heerst niet meer over de Here Jezus en dus ook niet meer over mij! Dood waar is je angel? Ik weet dat mijn leven na dit leven verder gaat, in heerlijkheid. Niet omdat ik zo’n beste brave ben, maar omdat mij zonden zijn afgewassen en ik een nieuw leven ben begonnen. Door hieruit te gaan leven zijn we anders dan anderen. De wereld is bang vor de dood. Helaas nog veel gelovigen ook, omdat we niet de volheid van dit heerlijke feit beseffen. Natuurlijk vind ik het heerlijk om te leven en te genieten van wat God mij geeft, samen met mijn lieve vrouw, kinderen en kleinkinderen. Maar als het moment daar is, ben ik er kaar voor! Jij ook?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.