Bewaakt

Leave a comment Standard

U wordt immers door de kracht van God bewaakt door het geloof tot de zaligheid, die gereedligt om geopenbaard te worden in de laatste tijd. — 1 Petrus 1:5http://dawo.nl/?p=5217

Lezen: 1 Petrus 1:3-12

Bewakingscamera’s, ze hangen tegenwoordig overal. Voor onze eigen veiligheid, omdat ze ons beschermen. Mensen die dingen doen die niet deugen worden gefilmd en kunnen daarmee opgespoord worden. Je ziet die beelden regelmatig op ‘Opsporing verzocht’

Mar wij worden door de kracht van God bewaakt, door het geloof. Dat zijn twee dingen: 1) de kracht van God, dat is natuurlijk de Heilige Geet, Die in ons woont en 2) door ons geloof in de redding door de Here Jezus.       

Waartegen worden we dan bewaakt?  Zodat God ons kan straffen als we iets verkeerd doen? Nee, hoor, zo is Hij niet. Tegen de verdrukking? Nee, juist om vol te houden in de verdrukking. Want verdrukkking komt er. Als we ons niet schamen voor het evangelie, de Kracht Gods tot behoud, dan zullen er altijd mensen zijn, die ons niet serieus nemen, die achter onze rug schamper lachen. En zulke mensen vind je dan ook nog vaak in je eigen gelederen.  Anderen zullen je minachten, je pesten en het kan zelfs zo erg zijn, dat het je leven kan kosten, als je blijft belijden dat er geen andere Heer in je leven is dan de Here Jezus. Om en vol te houden heb je kracht nodig, bovennatuurlijk kracht. Ons leven is ons lief, en als je je leven kunt behouden door Jezus te verloochenen, kan je toch later altijd ergeving vragen?

Nee, wie volhardt, zegt hetWoord, die zal zalig worden. Wat de druk ook zal zijn, hoe die ook wordt opgevoerd, blijven standhouden. Corrie ten Boom vroeg aan haar vader of ze dat zou kunnen. Je krijgt het treinkaartje op tijd, zei haar vader en als je haar levensgeschiedenis kent is dat ook zo uitgekomen. Geloof is wat de drie vrienden van Daniel hadden door niet te buigen voor het beeld dat Nebukadnezar had opgericht. Wij geloven dat God ons uit deze brandende oven zal redden, maar als Hij dat niet zou doen, zelfs dan buigen wij niet. Verdrukking komt er als je compromisloos gelooft, geen water bij de wijn doet. Dat deed Jezus ook niet, Hij veranderde water in wijn. Hij veranderde de omstandigheden tot eer van de Vader. 

De Heilige Geest in ons en ons geloof in Jezus, samen met ons zijn ze drie. En als Hij, Die in ons is, sterker is dan hij die in de wereld is, zijn we altijd in de meerderheid.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.