Begin van wijsheid

Comments 2 Standard

Het beginsel van wijsheid is de vreze des HEEREN en de kennis van de heiligen is inzicht. — Spreuken 9:10http://dawo.nl/?p=5218

Lezen: Spreuken 9

Wijsheid haal je niet uit boeken, alhoewel het goed is om te lezen. Lezen is een hobby van ons, ons huis staat vol met boeken. En je kunt er veel uit leren, sommigen hebben echt mijn leven verruimd, nieuw inzicht gegeven enz. Maar echte wijsheid begint ergens anders. Die begint op je knieën, wetend dat onze God een heilige God is, die tegelijkertijd ook je Vader, je Redder en je Hulp en Bijstand is. Maar, hoewel we dus een intieme relatie met Hem kunnen hebben en Hem alles kunnen zeggen, is er toch ook dat diepe ontzag, de vreze des Heren. Gisteren zongen we het nog in onze gemeente: Met diep ontzag aanbid ik U, Heilige God ik zing mijn loflied nu, met diep ontzag voor U. Het is en het 1 en het ander, in een juiste balans.

Wanneer we beseffen met een Heilig God te maken te hebben, ziet ons leven er anders uit. Dat is dus dat begin van wijsheid, waar spreuken het over heeft. Als dat ontzag er niet is, beslissen we anders in ons leven op heel wat punten, met name het ethische. Hij is de Gever van Leven en daarom ook als enige gerechtigd om dat te nemen. De kabinetsformatie gaat in de vakantie door, maar dit zal een harde dobber worden met de vrijzinnige denkers van D66 voor de Christen Unie. Bid voor hen, dat zij zich laten leiden door de Heilige Geest om goede afspraken te maken, juist op dit punt! Het is D66 geweest die abortus en euthanasie in ons wetssysteem heeft gebracht in het verleden!

Je laten leiden door de Wijsheid van God is als je de Heilige Geest toelaat in je leven, in je denken, in je wezen, in je zijn. Dat Hij je in alles leidt. Jacobus zegt, dat als we wijsheid tekort komen, Hij het ons zal geven, zonder terughoudend, zonder verwijt. Dat geldt voor alle facetten van ons leven.God wil in alles bij ons betrokken zijn. Niet uit bemoeizucht, maar uit liefde. Wat zouden we al voor een hoop ellende bespaard zijn gebleven als we Hem in alles hadden geraadpleegd?! Vandaag begint weer een nieuwe dag, begin die om de wijsheid van God te vragen je te leiden, in iedere beslissing!

2 gedachtes over “Begin van wijsheid

  1. Pingback: Begin van wijsheid |

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.