God=goed

Leave a comment Standard

De HEERE ondersteunt allen die vallen, Hij richt alle gebogenen op. De ogen van allen wachten op U, U geeft hun hun voedsel op zijn tijd. U doet Uw hand open en verzadigt al wat leeft, naar Uw welbehagen. — Psalmen 145:14-16http://dawo.nl/?p=5221

Lezen: Psalm 145

God is goed, zo zou je deze hele Psalm in een oneliner kunnen beschrijven. Het is echt een loflied, ook hier is het een acrostichon : alle letters van het Hebreeuwse alfabet worden genoemd (behalve nun bij vers 13)

Maar het gaat over Gods goedheid. Dat is wel wat anders als je vaak hoort wanneer je met mensen over God spreekt. Hij krijgt van alles de schuld. Dat het een zooitje is in de wereld, al die oorlogen, rampen etc. Maar men vergeet dat wij, de mensheid in het algemeen, maar ook ieder mens in het bijzonder, eerst God verlaten hebben en Hem uit ons leven geweerd. Dat wij nog steeds de god van deze wereld aanbidden, de satan, en dat het zijn doel is om te stelen, te roven en te slachten. En hij verslaat zijn duizenden, omdat er ook nog eens een kerk is, die zit te slapen.

Als er staat dat God allen ondersteunt, die vallen, dan worden ook allen bedoeld. Het is de goedheid van God dat men al niet allang weggevaagd is. Want genade of niet, een zondig mens kan niet in de ogen van God bestaan, tenzij men zich bekeert en leeft. En zolang we die boodschap nog binnen onze kerkmuren houden, gaat de wereld niet veranderen.

God is goed en het is door zijn goedheid dat mensen tot geloof komen, zegt Rom. 2:4.  Op die goedheid mogen we de mensen wijzen, omdat ze het niet zien. Waarom doet Hij er niets aan? Hoor je dan. Hij heeft er iets aan gedaan. Hij heeft Zijn Zoon gegeven. Daarnaast geeft Hij overvloedig en verzadigt al wat leeft. Dat er een systeem is dat veel mensen in honger doet leven, is niet Zijn schuld. Dat is onze westerse maatschappij. De aarde geeft genoeg voedsel om de hele wereld te eten te geven. Vraag maar eens aan iemand die bij een veiling werkt, hoeveel eten er doorgedraaid wordt om de prijs hoog te houden…..

Wij hebben als mensheid een verantwoordelijkheid in het verdelen van wat de aarde vooortbrengt. Handelingen 2 zegt dat ze alles gemeenschappelijk hadden, dus niemand had gebrek. Sjoemelde je daarmee, dan kon het je leven kosten….

God is goed en de mens is verdorven, geneigd tot alle kwaad. Pas als we de Here Jezus toelaten in ons hart, komt er verandering in ons denken, dat heet bekering. Laten we opstaan en de wereld intrekken en mensen tot Jezus leiden. Het beste wat je voor en mens kunt doen. Want het laatste vers van  deze Psalm is ook waar en dat gun je je ergste vijand niet

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.